Tänään kävimme Floran kanssa Hanna Närhen koulutuksessa. Teemana oli Floran koejumitus-koomaus-ongelmavyyhti. Tai en voi edes sanoa, että kyllä se treeneissä tekee, koska ei se aina tee treeneissäkään. Nyt se kuitenkin teki. Jumittamista ei siis provosoitu esiin.

Tehtiin kaikki tottisliikkeet pois lukien A-nouto ja paikkamakuu. Seuraamiskaaviossa Flora teki aivan ihanaa seuraamista :) Sakaraan mentäessä kyllä lopahti kun oli jo niin PITKÄÄN menty ilman palkkaa, mutta lisäkäskyllä skarppasi. Liikkeestä istumisessa Flora nyt sitten seisoi, otin sen uudelleen mukaan ja toisella käskyllä istui. Liikkeestä maahanmenoon tarvittiin toinen käsky. Luoksetulo oli ok, mutta istui taas tosi kauas. Jätettiin motsku maahan. Tasamaanoudossa Flora varasti härskisti, kävelin perään ja puhelin rauhallisesti että ei tämä tämmöinen nyt onnistu yhtään. Toisella heitolla lähti nätisti, mutta palautus tosi hitaasti ravilla. Hyppynouto tehtiin tokoesteellä, korkeus oli noin 60 senttiä, joten hyppäämisessä ei ollut ongelmaa, mutta sama varastamishomma. Toisella yrityksellä hyvä. A-noudon sijasta otettiin toinen tasamaanouto, mutta tässä kun oltiin liian lähellä estettä, Flora meni kapulalle hypyn kautta, ja havaittuaan mokansa sen pakka hajosi aivan. Se tuli hypyn kautta hitaasti, ei uskaltanutkaan tuoda kapulaa kun oli mokannut, vaan lähti takaisin, hyppäsi ja jäi hypyn taakse ämpyilemään. Kutsuin ja kannustin tuomaan, nyt Flora toi kapulan. Eteenlähetys jätetylle motskulle oli hyvä.

Joka liikkeen lopussa kehuin kunnolla koiran istuessa sivulla, koska pk:ssa ei saa hillua vapaana (vaikka sitä ykkösluokassa katsotaankin läpi sormien), ja sitten palkaksi motsku taskusta. Tällä on tarkoitus tehdä kehumiselle sitä arvoa, jota sillä itsestään ei Floran mielessä ole. Tosin Hannan mielestä Flora näytti aina iloiselta kun kehuin sitä. No, ei se kyllä vattuuntuneeltakaan näyttänyt. Tämä kehuminen + sitä seuraava palkka tehtiin joka liikkeen lopuksi. Sitten vain jätetään se palkka pois jostain välistä ja ketjutetaan näin liikkeitä palkattomaksi suoritukseksi.

Liikkeiden väleistä puhuttiin paljon, koska ne ovat tärkeitä ja laiminlyötyjä. Koirallehan ne ovat liikkeitä siinä kuin seuraamiset ja noudotkin. Ne PITÄÄ treenata kuntoon. Nyt kuljetin Floran liikkeiden välissä epäseuraamiskäskyllä TULE ja annoin namin kun se käveli vieressä. Liikkeen lähtöpaikkaan kuitenkin mentiin seuraamiskäskyllä RIVI, koska perusasentoon on pysähdyttävä kerrasta oikein.

Hanna kehui Floraa kovin :) Koira on tosi innokas tekemään töitä ja tekee oikein kivaa tottista eikä sen kanssa missään nimessä kannata heittää hanskoja tiskiin vaan päinvastoin mennä pk-mestiksiin, joiden ylihuomista ilmoittautumista pohdin ääneen. No intopinkeä Flora olikin ja teki tosi hyvin kun palkkaa tuli koko ajan. Hannan mielestä se ei ollut levoton ja kärttänyt palkkaa vaan hinkui päästä tekemään töitä. Näin eri tavalla saman koiran voi nähdä, miksen itse näe sitä niin? Joka tapauksessa taas kerran hyvä koulutus nosti odotukset, kunpa saisin sen hyödynnettyä treeneissä.