Vekan maanantaiagi meni kivasti. Piti tehdä irtoamisharjoitus kahdella eri radalla, joilla rata oli ohjattava pysyen tietyn maahan piirretyn alueen sisäpuolella. Huomisiin kisoihin menijät saivat kuitenkin ohjata vapaasti. Meni kyllä hyvin! Mitään ihmeellisen vaikeaa ei radalla ollut, vähän ajoitusongelmia tietysti. Puomin kontakti taas vähän hupsheijaa! Ensin karkasi ja toisella kerralla kun vahdin, jäi sitten jumittamaan... Putkeen ei Veka meinannut irrota kun vain osoitin putkea, olen nähtävästi opettanut sille vahingossa että putkeen lähdetään vasta käden heittoliikkeellä vaikka osoittaisinkin valmiiksi suuntaa. Mölähdin sitten MENE niin se meni. Muuten yritin ohjata hiljaa. Oikeasti ihan sama, mitä niillä esteillä huutelee, monet kerrat olen huudellut vääriä esteitä eikä koira siitä hämäänny. En usko, että se edes tunnistaa niiden nimiä.

Tauoilla hömpötettiin tokoliikkeiden parissa. Tarjottuna Veka otti noutokapulan mielellään, kanniskeli sitä, juoksi hakemaan kun heitin ja toi ravaten, mutta se luovutukseen istuminen. Oi se on nihkeää. Se vain on Vekalle niin painostavaa. Vähän luoksetulon stoppejakin, näihin on tullut kivasti lisää tekemisen meininkiä kun heti stopista lentää pallopalkka. Muutamat kaukokäskyjen vaihdotkin pallopalkalla, hienosti. Näitä pitää vain kertailla kun jossain vaiheessa on yritettävä taas sitä kummittelemaan jäänyttä ykköstä.

Floran kanssa treenailin kotona. Tokon avoimen juttuja... kyllä legendaarisen paska ajoitus että ensi viikolla pitää mennä tokomestaruuskisaan kaiken pk-treenin ja kisa-angstin keskellä. Mutta nyt ei ollut angstia kun oli läjä makkaraa.

Perusasentoja. Kutsuin vähän matkan päästä suoraan sivulle ensin sivuttain ja joka kerta vähän suoremmasta. Suunnitelmani on tehdä tokon ja pk:n luoksetuloista Floralle eri liike kutsumalla se tokossa suoraan sivulle, jolloin se lähtee tulemaan osaten odottaa pysähdyksiä eikä tule täysillä kuten pk-tottiksessa. Saas nähdä, miten tämän kanssa käy. Nyt kuitenkin Flora tuli sivulle hyvin, ensin makkara-avusteisesti.

Sitten kutsuin ja pysäytinkin seisomaan puolessavälissä. Hyvin stoppasi, alkoi tietysti muutaman toiston jälkeen ennakoida. Seisomasta palkka ja käsky suoraan sivulle.

Noutoa. Palkka sekä edestä että perusasennosta. Ensin kapula minun ja koiran väliin, hyvät siistit nostot ja luovutukset, sivullekin hyvin eikä vajaita perusasentoja. Sitten minä, koira ja kapula kolmion muotoon. Nämäkin hyvin. Sitten seuraava askel eli vein kapulan muutaman askelen päähän ja sivulta noutokäsky. Nyt nousi ongelma esiin eli Flora vinkumölisi kapulalle mennessään. Nollatoleranssipolitiikkaa noudattaen voi höpsis sentään ja menin ottamaan kapulan itse pois, koska näitä äänitehostenoutoja ei voi hyväksyä enää ikinä yhtäkään. Sitten tietysti Flora meni seuraavalla kerralla kapulalle epävarmasti, mutta kehuin heti nostosta ja palkkasin luovutuksesta, sitten taas seuraava toisto hyvin. Huomasin, että ääntä alkaa tulla heti kun Flora lähtee kapulalle perusasennosta, kolmiomuodostelmassa ongelmaa ei ole. Mutta harjoituksia jatketaan. Keskeytän ääninoudot, kehun heti ja palkkaan äänettömät. Pitää vaan edetä niin maltilla, että onnistumisia tulee paljon.

Kaukoja joka vaihdosta palkaten muutaman askelen matkalla. Nätit vaihdot, mutta palkan toivossa tietysti Flora pukkaa vaan seuraavaa asentoa kehiin. Eli palkkaa sekä pysymisestä että vaihtamisesta.

Hyppy. Kasasin pk-esteen terassille alimpaan eli 50 sentin korkeuteen, vaikka laudoitettu terassi on huono alusta hypätä. Panin esteen taakse lautasen targetiksi ja sille makkaranpalan. Sitten lähetyksiä esteen edestä targetille, nätisti hyppäsi Flora. Tässäkin on uusi käsky ja nollatoleranssi äänelle. Kuulin vain pari pienoista inahdusta. Sitten lähetys, palkka esteen taakse istumisesta ja toinen palkka perusasennosta. Tässä ei ole mitään ääniongelmaa ollutkaan.