Tiistai ja Floran pakollinen tokotreeni kisojen alla. Nyt sitten palkattiin niin maan perusteellisesti, ettei mene koira jumiin. Jätettiin siansaparo loppupalkaksi reppuun ja reppu kentän laidalle (tätä monien suosimaa tapaa en ole koskaan käyttänyt). Annoin kehun ja namin aina perusasennosta sekä kaikista liikkeen lopusta seuraavan aloitukseen siirtymistä. Flora tarjosi seuraamista myös kun pyysin sitä hengaamaan mukana epäseuraamiskäskyllä.

Ensin vähän seuraamista ja leikkipalkka. Tämä hyvä. Sitten vaan rohkeasti liikkeestä seisomiseen ilman sen kummempia kommervenkkejä – SEISOI! Wohoo! Tehtiin siis useampia stoppeja, yhtään ei istunut. Sitten luoksetuloon, nyt tötsien välit viisi metriä. Pari suoraan ja pari stopilla, tosi hyvin, tässä ei mitään korjattavaa. Vauhti nyt tuolta matkalta on mitä on.

Liikkeestä maahanmeno onnistui myös, sehän nyt onnistuu aina. Palkka vasta perusasennosta, joten seuraavalla toistolla Flora varasti perusasentoon.

Noutoja taas hyvin lyhyin heitoin, nämäkin tosi hyviä. Ei mitään ääntelyä eli tämä toimii ja pikkuhiljaa matkaa pidemmäksi. Luovutus on vino aina kun Flora tulee vinosta, se ei ymmärrä suoristaa. Nytkin pyrki ennakoimaan perusasentoja kun niitä on niin paljon palkattu.

Kaukoja vielä noin kuusi vaihtoa, ensin nami joka vaihdosta, sitten pari vaihtoa putkeen, kävin antamassa pari namia ja menin aina askelen kauemmas. Hyvät kaukot, vähän oli vino, mutta taitaa johtua perusasennon kenottamisesta kun Flora nojaa vähän ulospäin hakien katsekontaktia ja menee siten heti jätössä vinosti maahan. Lopuilla makkaranpaloilla naksuttelin stoppeja takaperin kävellen, väliin parit maahanmenot ja naksut myös pelkästä mukana kävelystä. Sitten seurautin vielä ihan pienesti, pelkät kehut ja mentiin repulle hakemaan loppupalkka.

Muistettavaa tämän treenin perusteella: vielä huolellisemmin pitää miettiä palkkaus – mistä tulee nameja, mistä tulee leikkipalkka, loogisesti aina sama. Kehuista koiraa ei varmaan saa innostumaan millään kun ne eivät kerran sille mitään merkitse. Ja loppupalkka autoon, Flora syö siellä isommat satsit paljon paremmin kuin kentällä.