Keskiviikon tokoryhmässä aiheena oli tunnistusnouto. Ajattelin, että siinähän on Floralle sekä tottiksen, jäljen että esineruudun palauttava treeni all in one :D

Ensin kävin Kangasalan eläinpuadissa, jossa oli ilahduttavasti hyvää koulutustarviketta. Ostin Floralle uuden ketjupannan, koska vanha oli löysä ja hölskyi kaulasta pois. Uusi panta onkin varsin hieno – lukollinen, sitä ei kiristävälle edes saa. Varsinainen asiani oli uusi noutokapula, tarvitsen pienen kapulan kadonneen tilan, ja lisäksi halusin uuden ison kapulan. En osannut päättää kolmesta eri koosta, joten kostoksi ostin ne KAIKKI! Suunnitelmissa on siis panostaa noutoon. Floralla on nouto erittäin hyvällä pohjalla, sillä on suuri halu mennä kapulalle ja tuoda se, mutta hyppynoudon hinkkaaminen on paineistanut sitä ja huonontanut kaikkia noutoja niin, että asialle on tehtävä jotain. Veka taas, voi veljet että sillä on huono nouto, ja pitäisi alkaa ottaa esteitä... Mutta me tehdään molemmille parempi nouto :)

Tunnariin siis. Floralle tehtiin kisamaisesti koko liike, MK vei kapulat purkikannen päällä eli liikkurointi mutta ei vielä häiriöhajua. Flora ei nähnyt tunnareita, vaan lähti juoksentelemaan etsien niitä. Uusi lähetys, suuntasin koiran paremmin tunnareille, nyt lähti ja teki hyvät haistelut, palautti oman nätisti. Hyvä tyttö! Otettiin uusinta kun ensimmäisellä lähti mihin sattuu. Nyt volahti lähdössä sellaisen tyypillisen lähtö-ölähdyksen, kipitti tunnareille, haisteli hyvin, palautti oman nätisti. Hieno Flora! Ohjeeksi saatiin alkaa lisätä tunnareihin häiriöhajua ja tehdä lähetyksiä lähempää äänen poistamiseksi.

Mentiin sivummalle puuhailemaan jotain pientä. Perusasentoja ja eteentuloja, miniluoksetuloja. Lihapullaa palkaksi. Vähän jättäviä takaperin kävellen – Flora alkoi arpoa asentoja tarjoten aina kymmenen askelen välein joko seisomista tai istumista. Luonnollisesti jatkoin kävelemistä ja aloin palkata sitä mukana kävelemisestä käskyttämättä asentoja. Josko tämä auttaisi siihen jättävissä jumittamiseen kokeissa? Flora ei nytkään ollut hyvässä mielentilassa viime viikkojen rasittavien tottisten vuoksi vaan surffaili kentällä välillä yksinään. Tein sitten niin, että aina kun se tuli lähelle ja otti kontaktia, annoin nameja. Kävelin päämäärättömästi kentällä, ja Flora hengasi mukana havaittuaan taskuni tänään kontaktilla toimivaksi namiautomaatiksi. Ehkä tälläkin saisi sitä, mitä vahvistaa. Mietin, miksi sillä on hyvä luoksetulo – no eteentuloa on viime aikoina runsaasti vahvistettu ja aina palkattu. Näin on työstetty aikoinaan myös nouto, ja sen perusta on hyvä. Eteenlähetys tehdään melkein aina palkalle. Paikkamakuussa käytettiin pitkään takapalkkana isoa hyvää ruokapalkkaa ja treeneissä se on yleensä viimeisenä, jolloin sitä seuraa loppuleikki. Seuraaminen oli viime syksynä huonoa, ja sitä paikattiin milläs muulla kuin palkkaamalla niin perusteellisesti. Jättävien asentoja on toki palkattu paljon. Paljonko on palkattu liikkeiden välisiä siirtymiä? Vieressä odottelua? Valmistelevia osuuksia? Loppuperusasentoja? Vähän ja harvoin edellisiin verrattuna. Tässä nyt ainakin on, mitä lähteä työstämään kokeita ajatellen. Toinen on sitten oman mielentilan hallinta, ei hermostuta eikä turhauduta koiraan kun tulee mokia... vielä kun tietäisi, miten Floran saisi iloitsemaan kehuista.

Tosin ensin pitäisi selvitä kahden viikon päästä collieiden tokomestiksistä, joihin menin Floran ilmoittamaan enkä voi koiraa enää vaihtaa...