Veka kisaili yhden startin TamSKin ykkösten ja kakkosten iltakisoissa. Kakkosten piti alkaa kahdeksalta – maksikakkoset pääsivät rataantutustumiseen varttia yli kymmenen!! Bonuksena parkkiksella kierteli Bulgarian kilvissä olevalla pakettiautolla saapunutta porukkaa tsekkailemassa autoja (ja ehkä koiriakin). Postailin parin kaverin kanssa keskellä parkkista seuraamassa tilannetta ja lähdin seuraamaan yhden äijän kannoilla... kävimme venäjäksi sitten keskustelun aiheesta voinko auttaa ja onko kenties jotain hukassa, mutta hän oli kuulemma vain koirakisoista kiinnostunut. Poliisikin saatiin paikalle heittämään pari kiekkaa parkkiksen ympäri. Veka oli siis pakko jättää autoon huilaamaan ikkunat kiinni kun se oli jo tunnin hengaillut ulkona enkä halunnut aivan väsyttää sitä. Onneksi oli viileä sää eikä koiralle tullut kuuma.

Veka siis torkkui puolitoista tuntia autossa. Lämpättiin ennen rataa hölkkäämällä ja repimällä narulelua, mistä Veka suuttui kuten luonnetestin leikkimisestäkin, ärjyi ja ruopi minua ikävästi. Lähdössä jätin Vekan seisomaan ja käskin odottaa... tassujen rapinasta kuulin, että se hiippasi taas, joten otettiin sitten lentävä lähtö tästä. Hyppy, hyppy ja suora kulma oikealle putkeen, tässä olisi ehkä voinut olla vähän paremmin ajoissa ja linjata koiran tiukemmin. Putkesta hyppy, hyppy ja putki. Yritin heittää toiselle hypylle vähän kauempaa, että ehdin persjättöön melkein suoran putken jälkeen ennen A:ta. Plan B olisi ollut takaaleikkaus, mutta ehdin kuin ehdinkin persjättöön. A:n alastulolta Veka veti vitosen ihan reippaalla loikalla. Tajusin vasta radan jälkeen, että onnistuin vähän liiankin hyvin ohjaamaan hiljaa enkä sanonut koiralle kontaktikäskyä lainkaan...

A:lta suoraan renkaalle, siitä uukkari kepeille. Menin ottamaan vastakädellä ensimmäiseen keppiväliin, tämä hyvin ja tästä kehuinkin, ja Veka haukahti että lärvi umpeen, olin siis hiljaa. Kepeiltä hyppy hiukan vinossa ja putkeen, sitten kaksi hyppyä ja putkeen. Toisen hypyn ja putken välissä sivussa oli pitkittäin hyppy, joka kannatti leijeröidä, siispä otin riskin ja leijeröin, hienosti Veka sujahti putkeen. Näin ei tullut kiire persjättöön putken jälkeen vaan ehti hyvin lähettämään seuraavaan putkeen ja tekemään senkin jälkeen persjätön. Näiden onnistuminen oli ehkä tämän radan kohokohta, en sortunut kökkötraktori-takaaleikkauksiin. Putkesta hyppy takaakiertona, valssi ja puomille, jonka jälkeen vielä kaksi hyppyä vähän vinossa, jälkimmäiselle eli viimeiselle esteelle olisi voinut linjata koiran paremmin. Ihanneaika oli 48 ja meidän aikamme 40,44 – nopeus 4,11 m/s verrattuna ihannenopeuteen 3,5 on ihan hyvä vauhti meille. Harmillinen viitonen, mutta ohjaukset toimivat hienosti eikä aika tehnyt tiukkaa, joten olihan tässä aihetta suureen tyytyväisyyteen! Hyvä Veka!

Ennen kisoihin lähtöä Flora duunasi vähän tokoa terassilla sateessa. Samoja juttuja kuin eilen. Perusasentoon kutsut oikein hyvin, samoin stopit! Hyvä! Mininoutoja, vein noutokapulan kävellen muutaman askelen päähän. Yhdellä toistolla vain pieni inahdus eli oikealla tiellä ollaan tämän kanssa, jees! Kaukoja joka toistosta palkaten, edelleen pyrkii ennakoimaan seuraavaa vaihtoa. Hyppyjä targetille, tässä yhdellä toistolla pääsi joku ölvähdys, mutta eipä tuota voinut keskeyttää. Nostin hypyn pois ja ihmettelin edelleen jäljellä olevaa makkarakasaa. Lähettelin sitten Floraa targetille ilman hyppyä, paluu perusasentoon. Ilmeisesti makkaran ansiosta nyt olivat perusasennot suoria ja ripeitä... Muutama nouto vielä pari askelta pidemmältä, nämäkin hyvin! Lopuilla makkaroilla teetin kahdeksikon pujottelua jalkojeni ympäri ja vähän oravaistuntaa. Flora oli tosi kiva tänään :)