Torstaina kävi koirahieroja hieromassa molemmat koirat. Vekalla oli vain kevyttä niskajumia, tyypillinen seuraamisesta seuraava tokoniska. Flora sen sijaan oli ikävästi jumissa, jäykkä ja vino :( Lihakset olivat ihan ok, mutta ranka oli aivan juntturassa. Kuukausi sitten fyssarilla Flora oli aivan hyvä, joten parin viikon hyppy- ja estenoutaminen ennen koetta oli sitten vetänyt sen aivan jumiin. Olen pahoillani, Flora :( Eikä kyllä enää ikinä tehdä näitä tällaisena urakkana. Yritetään ehtiä fyssarille vielä ensi viikolla, tosin luulen jo levon auttavan hyvinkin pitkälle. Flora vetää metsälenkit normaalisti, juoksee ja myös hyppii puunrunkojen ja ojien yli, joten ei se kovin kipeä ole.

Perjantaina käytiin mökillä kylässä, koirat tutustuivat pehkocollieurokseen, joka oli Vekan kanssa samalla aaltopituudella siitä, että juokseminen on nastaa. Lauantaina kävelin koirien kanssa Katajajärven laavulle, syötiin eväät ja kahviteltiin, kolmen tunnin reissu ja tuloksena rauhalliset koirat. Huomennakaan ei treenata vaan mennään luonnetestiin.

Treeneistä ollaan siis pidetty taukoa. Joka päivä on otettu vain 5 x 5 toistoa noutokapulan pitoa uuden noutokäskyn sisäänajamiseksi uudella hienolla 270 gramman kapulalla. Uusi käsky siksi, että Floran kanssa on tarkoitus ottaa nollatoleranssi ja rakentaa uusi, täysin äänetön nouto. Enkä kuitenkaan muistaisi käyttää koirille eri käskyjä.

Märehdin lisää myös Floran kisa-angstia. Ratkaisu ei ole nyt vääntää palkatonta kisasuoritusta vaan päinvastoin lisätä palkkausta runsaasti. Yksi tokoryhmäläisemme sanoi omasta koirastaan jonkun ongelman yhteydessä "... ja sitten se vaan se tekee sitä, mistä sitä on palkattu." Juuri näin. Kun Flora kerran on tehnyt kokeissa reippaasti vain sitä, mistä sitä on eniten palkattu, pitää vain palkata sitä eniten kaikesta! No, tuskin se ihan näin helposti tulee käymään. Palkkaus on kuitenkin ratkaisevassa osassa, koska Flora on niin ahne palkkojen perään ja niin niissä kiinni. Sehän on myös sen parhaita puolia, koska sillähän sen saa tekemään enemmän ja paremmin, vaikka olisi vaikeaa. Jos alkaa palkata liikkeen jälkeen sen lopun sijasta usein ja paljon siirtymästä tai seuraavan liikkeen alusta, eikö koira loogisesti ajatellen ala hakeutua innokkaasti mukana seuraavaan aloitukseen? Se ilmeisesti jää nähtäväksi.