Keskiviikon tokoryhmässä aiheena hyppy. Otin Floran autosta ja näytin sille, miten panin kippoon kourallisen makkaranpaloja ja sijoitin kipon autoon. Sitten mentiin odottelemaan omaa vuoroa: Flora istui sivulla ja sai aina vähän väliä namin. Odotti siis kovin nätisti ja hiljaa kontaktissa.

Sitten hyppelemään. Menin ensin kauas esteestä (EVL:ssä vaaditun kolmen metrin rajaviivan kohdalle) ja käytin uutta hyppykäskyä, jolla on nyt hypelty hiljaa targetille. Flora istui kytsimässä namitaskua eikä huomioinut koko estettä. Mentiin sitten lähemmäs ja tehtiin muutama hyppyliike MK:n liikkuroimana. Flora hyppäsi ja istui hyvin, mutta reagoi liikkurin käskyihin ja palasi sivulle kovin rapsakasti ottaen vähän muutakin kuin katsekontaktia ohjaajaan. Mutta teki reippaasti ja hyppäsi hiljaa.

Sitten sivummalle tekemään muuta. Seuraamispätkä ja lelupalkka. Jättävät, OIKEIN! Annoin nyt aina perusasennosta namin, sitten liike loppu, iloiset kehut ja seuraavaan aloitukseen siirtyminen niin, että tulikin lelupalkka koiran kävellessä mukana. Flora on pettyneen näköinen kun ei saa palkkaa liikkeen lopuksi, mutta pääseekö se joskus siitä yli, jos tyhmiäkin kohtia vain palkataan tarpeeksi?

Muutamia noutoja lyhyin heitoin, nämä hyviä. Nyt tiputtelin palkkanameja suustani niin ettei tarvitse heilua käsin, koska vasemmalla taskulla käyminen vetää Floraa helposti peruasentoon. Hyviä noutoja. Yhdellä hiukan pidemmällä heitolla lähtöhaukahdus, önisin tyytymättömästi ja menin itse keräämään kapulan pois. Seuraavalla toistolla hyvä, hiljainen nouto ilman mitään himmailuja – ihan vaan kieltämälläkö se hiljenee? Ilmeisesti noutomotivaatio riittää siihen, että kapulalle menon voi keskeyttää, koska onnistumisia tulee tarpeeksi.

Kaukoille jäi taas vain muutama nami, otettiin siis muutama vaihto kaikista palkaten. Sitten loppuleikit ja autoon syömään.