Myös sunnuntai meni aika tehokkaasti sohvan pohjalla. No, tehtiin sentään kahden tunnin metsälenkki. Annoin lenkin jälkeen nesteytykseksi lautasellisen vettä maustamattoman jogurtin kanssa ja Vekalle aamiaisnappulat siihen, ja taisi toimia nesteytys kun parin tunnin päästä Flora pissi kuin ravihevonen...

Ja Floralle tietysti jälkeä ja tottista, kuinkas muutenkaan.

Jälkiharjoitus numero 20: neljä janaa takametsään, vanhenivat kolme varttia, kaksi jälkeä oikealle ja kaksi vasemmalle, parikymmentä metriä ja keppi. Janatreeni ON toiminut, nyt Flora lähti joka janalla tosi hyvin suoraan ja tarpeeksi pitkälle! Tosin lähti ykkösellä ja kakkosella takajäljelle koko liinanmitan niin että piti kääntää. Ja ykkönen oli kyllä muutenkin sellaista sinkoilua että... mutta osuttiin kepille kuitenkin. Muilla pätkillä jäljestys oli ok. Kolmonen oli paras. Nelosella Flora nosti jäljen, mutta lähti sitten ikään kuin sen yli ja jäi vain seisoskelemaan ja katselemaan? Sanoin JÄLKI, ja se lähti reippaasti jäljestämään. Mahdollisesti vähän tylsiä harjoituksia Floran mielestä. Onneksi ei tähän väliin tarvitse tehdä enempää. Olisi pitänyt tehdä muistutteluksi heti talvitauon jälkeen! Samoin kuin kulmia, nekin olivat hukassa, mutta viime jäljillä menneet koko ajan paremmin.

Illalla tottiskentälle... voi jösses että voi kaikki mennä pilalle juuri kokeen alla kun ei paljon toivoa ollut ilman tätäkään.

Flora alkoi pitää levotonta meteliä heti kun päästiin kentälle. Ei ole ollut kivoja treenejä viime aikoina, eipä niin, joten palkkailin nyt sitten ahkerammin. Aloitettiin seuraamisella, joka olikin hyvää. Kaksikymmentä askelta, sitten juoksuun ja juoksusta motskupalkka. Sitten liikkeestä istuminen, kaksi askelta ja motskupalkka. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, eteen istumisesta taas motsupalkka. Leikittiin ja jätettiin isompi (kauempaa näkyvä) motsku maahan.

Ja siitä noutoihin...

Olin varannut ekstraherkkua kolmeen toistoon kutakin noutoa. Näissä on nyt tosi iso ongelma, jolle en pysty tähän hätään tekemään mitään. Siitä ei ole kauan kun Flora vielä teki kaikki liikkeet hiljaa ja ainoa ongelma oli satunnainen, siis vain silloin tällöin tuleva, noudon lähtöhaukku. Nyt tämä on nopeasti levinnyt aivan käsiin ja Flora huutaa kaikki noutoa ja hyppäämistä sisältävät liikkeet kapulalle asti ja itse asiassa aloittaa huutamisen jo huomatessaan, mikä liike on tulossa. Tähän pureudutaan heti kokeen jälkeen.

Tehtiin siis tasamaanouto kiljuen. Luovutus kuitenkin ok ja tästä hyvä ruokapalkka. Estenoudossa ilmeisesti este oli kevyestä sateesta märkä ja vaikkei sen pitäisi olla liukas, Flora liukui estettä alas ja mätkähti maahan. Sen jälkeen alkoi vääntö siitä, tullaanko A takaisin yli vai ympäri. Tähän ei voi hyväksyä kiertämistä. Otettiin sitten aina vain uusiksi, annoin ylimääräisen hyppykäskyn ja kannustin. Tähän meni sitten se pienikin tulosmahdollisuus, joka oli olemassa kun Flora vielä teki edes estenoudon.

No yli se kuitenkin tuli ja luovutti hyvin, joten ei muuta kuin hyppynoutoon... jos nyt jotain positiivista pitää hampaat irvessä yrittää keksiä niin Flora on ihan itse oppinut ponnistamaan hyppyesteestä potkimatta sitä nurin. Näin siis meni yli, ja takaisin tuli ympäri kunhan huikkasin kehut heti koiran poimittua kapulan. Räpellettiin siis kaikki kolme noutoa kolme kertaa, tulihan tässä sentään kapulanheittotreeniä kun yrityksiä kertyi aikasen monta.

Sitten eteenlähetykseen. Hyvä valmisteleva osuus ja hyvä eteenmeno motskulle. Leikittiin ja oli sitten ihan pakko ottaa esteet vielä motskunoutona, menivät onneksi ok. Lopuksi panin Flora paikkamakuuseen esteiden viereen ja kävelin seuraamiskaavion yksin. Loppuleikit ja pois.