Keskiviikon treeni alkoi Kyötsyn kentällä pyssytreenillä. Otettiin kisamaisesti ilmoittautuminen ja mentiin seuraamisen aloituspaikalle odottelemaan, että pari pääsee paikkamakuupaikalle. Siitä seuraamiseen ja pum pum. Ensimmäisessä laukauksessa Flora hämmentyi ja irtosi sivusuunnassa. Uutta seuraamiskäskyä vaan, Flora otti oikean paikan. Toinen laukaus, Flora teki saman huomattavasti lievempänä. Vielä muutama askel ja jes! motskupalkka. Leikittiin ja riehuttiin reippaasti. Harjoittelun vähyyttä vaan, että yllättyi laukauksista. Sitten käytiin henkilöryhmässä, käytiin pyörähtämässä kahdeksikko, pysähdyttiin keskellä ja tultiin pois, sitten motskupalkka. Henkilöryhmä meni hyvin. Sitten paikkamakuuseen. Kävelin 30 askelta ja saman tien kaveri huikkasi, että Flora hipsii minua kohti!? Mitä mitä! Vein koiran takaisin makuupaikalle ja päivittelin ilman mitään kovisteluja vain että ohhoh ja voi höpsis sentään, eihän tää nyt tälleen mee. Sen jälkeen pysyi, ei välittänyt laukauksista. Kävin antamassa paukkujen jälkeen lihapullaa ja makuutin vielä jonkun aikaa. Kuunneltiin vielä seuraavan parin paukut perusasennossa kentän laidalla lihapullaa syöden.

Tottiskentältä tokokentälle, tokoryhmän teemana nouto. Otin ensin Floran kanssa liikkeestä istumista, palastelin kokonaisen lihapullan, jonka voimalla teimme istumisia seuraamisesta siten, että yritin olla edes hidastamatta, mutta katsoin koiraa aina käskyllä. Istui hienosti joka kerta! Viimeiseksi koko liike, pelkät kehut, liikkeestä maahanmenon valmisteleva osuus ja kymmenen askelen jälkeen palkka, tämäkin hienosti.

Näytimme noutomme, jossa oli vikana ääntely kapulalle mennessä, ja luovutuskin hiukan vino. Ääntelyä korjattiin siten, että vein kävellen kapulan, seurautin koiran lähelle sitä ja annoin noutokäskyn lähellä kapulaa, näin teki hyvin. Eli tätä lisää, ääntelyyn on pakko alkaa puuttua, mutta ei kovalla kädellä, koska koira ei tiedä sitä virheeksi kun siihen kerran ei ole puututtu. Luovutuksia hiotaan erikseen. Kokeiltiin myös lähettää Flora kapula suussa ruutuun, no ruutua ei löytynyt, mutta lähti kyllä hiljaa!

Loppuun vielä sama istumissetti, tosi hienosti, ja paikkamakuu parilla välipalkalla, myös hyvin. Hyvän mielen treeni siis!