Keskiviikon tokoryhmässä teemana oli seuraaminen. Perusasento, paikka, kontakti. Meillähän mättää kontakti. Nooh, kun tarpeeksi tarkkoja ollaan niin mättää kaikki... Floran perusasentopaikka on liian edessä. Sehän tulee sen verran eteen, että ylettyy katsomaan ja pitämään kontaktia kasvoihin. Sen saa helposti hilattua taaksepäin antamalla namipalkkoja tarpeeksi takaa, housunsaumasta. Toistoja vaan tarvitaan aika mieletön määrä, että jo opitun perusasian saisi korjattua... ja laiska kun olen niin olen aika haluton ryhtymään mihinkään laajamittaiseen projektiin.

Kontakti oli hyvä; istuttiin vain paikalla peruasennossa ja ympärillä oli häiriötä. Pari kontaktin pudotusta tuli. Valitin kouluttajalle, että Flora tsekkailee ympäristöä niin pikaisin vilkaisuin, ettei niihin ehdi puuttua. Kuulemma hyvin ehtisi, olen vain hidas :D No se on kyllä ihan totta, lisäksi tapaan pysähtyä pohtimaan, pitäisikö tuohon puuttua vai antaa olla... risua ohjaajalle! Tosi vaikeita paikkoja eli ihmisten ja koirien läheltä sekä jotain isoa kohdetta kohti käveltäessä otetaan ihana palkka näkyviin ja annetaan se kun on päästy kontaktissa vaikean paikan ohi. Sitten taas pitkää ja tapahtumaköyhää pätkää tehtäessä jollain ä! tai vastaavalla äänellä huomautetaan kontaktin tippumisesta (eli kuten nyt on tehtykin).

Seuraaminen liikkeessä oli aika ok, mutta tässäkin oli liian edessä. Edisti kyllä enemmän kuin on viime aikoina edistänyt, ja aurasikin vähän. Lääkkeeksi palkkaus heittämällä lelu taaksepäin.

Lopuksi vielä ammuttiin, olin kysellyt pyssyjen omistajia kun niin harvoin pääsemme paukkuja kuuntelemaan. Kahden laukauksen aikana Flora seurasi ja sai lihapullaa laukauksen jälkeen, kolmannen jälkeen lelupalkka ja neljännen aikana leikittiin. Eipä se niihin mitenkään reagoinut. Paukkuarkuus on omassa mielessäni kummitteleva peikko, pelkään sen yhtäkkiä puhkeavan jostain, varsinkin kun Flora reagoi paukkuihin MH-kuvauksessa. Saa nähdä, mitä kesäkuun luonnetesti tuo tullessaan.

Sille seuraavalle koiralle opetan sitten kaikki alusta asti oikein :D