Perjantai toko-tottistelut Pirkkahallin kentällä. Veka aloitti luoksetulolla. Kokeilin tehdä takaperin ketjuttamalla. Ensin eteentulo. Sitten jätin koiran seisomaan ja siitä noin kymmenen metrin päähän, kutsu ja eteentulo. Sitten kaveri piti Vekaa kiinni, kutsu, stoppi ja eteentulo. Sitten kokonaisena eli jätin koiran istumaan, kutsu, stoppi, kutsu, eteentulo. Tosin jouduttiin uusimaan, koska Veka ei taas lähtenyt kutsulla. En antanut toista käskyä vaan kävelin takaisin ihmettelemään että mites tässä Veka nyt näin kävi. Uusinnalla lisäsin käskyyn volyymiä, jopa lähti Veka ja teki hyvän luoksetulon. Vauhtia oli liiankin reippaasti, stoppi venahti. Palkkana oli eteentulosta broitsupyörykkää keskilinjalta – tuli tosi hyvin eteen eli kyllä tämä kuuri on auttanut. Koko liikkeestä perusasento, vapautus ja pallo, joka köllötteli odottamassa jalkojeni takana.

Flora kehiin. Olin suunnitellut kokeenomaisen harjoituksen eli palkan jättö kentän laidalle, sitten "kehään", kaukot ja hyppy eli suoritusta takaperin ketjuttaen kokeenomaisesti, sitten pois "kehästä" ja palkalle. Tämä sitten epäonnistui, mutta tavallaan onnistui: ensimmäistä kertaa treenissä Flora luimisteli maassa velttona nuudelina eikä halunnut tehdä ensimmäistäkään vaihtoa. Kävin pari kertaa koiran luona juttelemassa että höpsis, eihän tää tälleen onnistu, ja yritin herätellä, mutta tuloksetta. Otettiin sitten yksi luoksetulo, että saatiin koiraan vähän eloa, ja se toimikin hyvin eli vauhdikas luoksetulo ja tosi hyvä eteentulo. Hihkaisin jes! ja heitin Floralle kokonaisen pyörykän. Palattiin lähtöpaikalle, nyt oli aivan eri koira mukana, Flora vipelsi reippaana korvat pystyssä kärkkyen. Otettiin yhtäkkiä vapaamuotoisesti vauhdista kaukot-käskyllä koira alas ja yksi vaihto maasta ylös, Flora pongahti särmänä istumaan, vapautin heti ja heitin kokonaisen pyörykän tästäkin. Sitten perusasentoon ja mentiin yhdessä hakemaan se kentän laidalle yksinäisenä odotteleva motsku ja leikittiin. Nyt siis tuli esiin se koejumitus treenissä, askel eteenpäin ratkaisun etsimisessä. Olin normaali treeni-itseni, joten ilmeisesti palkka, sen sijainti ja saamisen mahdollisuus on Se Juttu.

Toisella kierroksella Veka teki yhden suoran luoksetulon, eteentulosta pallopalkka. Sitten jätettiin pallo siihen ja mentiin lähtöpaikalle. Iso pehmojalkapallo näkyi hyvin. Otin Vekaa pannasta ja kysyin "missä pallo?", sitten päästin irti ja ETEEN! Veka pinkaisi epäröimättä matkaan ja juoksi suoraan pallolle. Vekan ensimmäinen eteenlähetys oli hieno! Loppuun vielä muutaman minuutin paikkamakuu, lymyilin A-esteen takana ja kävin kahdesti palkkailemassa nameilla. Ylös ja palloilua.

Florakin otti toisen kierroksen, tunnaria. Vein ensin itse viisi väärää ja oman, palasin taas koiran luo väärinpäin ja seisoin hetken selin tunnareihin. Ympäri ja NÄYTÄ. Flora yritti varastaa palkkakipolle, osoitin sen tunnareiden luo. Meni, haisteli, löysi, toi. Hyvä! Toinen toisto niin, että kaveri vei oman kun olin selin eli ensimmäistä kertaa liikkurin kanssa, mutta helpotettuna eli vääriin ei ollut koskettu. Flora meni, haisteli ja oli tuomassa tunnaria, kaveri sanoi sen olevan oikea – en ehtinyt sanoa mitään kun Flora tiputti tunnarin ja kipitti kipolle palkkaamaan itsensä :D Loppuleikit ja kiitos hei.