Lauantai-illan ratoksi Flora teki jälkeä ja tottista. Tallasin janoja, joiden vanhetessa käytiin tottiskentällä.

Flora teki aivan SIKAMEGAHYVÄN tottiksen! Kävin ensin yksin kasaamassa pk-esteen, viemässä noutokapulan paikalleen A-esteen poikkipuulle ja jemmaamassa motskun ja lihapullat taskuihin. Kentän laidalla perusasento ja seistiin hetki hiljaa. Siitä seuraamisen, parikymmentä askelta aivan ensiluokkaista seuraamista (no rehellisesti se kyllä himppasen edisti ja poikitti, mutta asenne oli täysi kymppi) ja jes! motsku esiin ja taisteltiin. Flora oli niin kipinöissä, että kun päästin irti, se sieppasi motskun ja lähti sirkushevoshyppelyllä kunniakierrokselle, mitä se ei koskaan tee... toi sitten motskun takaisin käteeni ja taisteltiin lisää. Sitten lelu pois. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, erinomainen. Lihapullapala edessä istumisesta ja perusasennosta. Sitten pudotin motskun maahan selkäni taakse ja palattiin lähtöpaikalle, mutta ei otettu vielä eteenlähetystä vaan noudot.

Palkkasin kaikki noudot lihapullapalalla heiton jälkeen, irrotuksen jälkeen ja perusasennossa. Tasamaanoudossa lähtöhaukku ja Flora pudotti kapulan varpailleni, käskin nostaa ja nyt onnistui. Palautus kuitenkin ilahduttavasti laukalla. Estenouto hyvä, ei mitään häikkää. Hyppynouto 80 sentin esteellä hyvä, tulikohan tähänkin joku haukahdus, mutta Flora hyppäsi mennen tullen empimättä. Sitten eteenlähetykseen, valmisteleva osuus vähän keulittiin, ja Flora lähti ensin mutkittelemaan, mutta korjasi sitten itse suoraan ja nosti kunnon kiitolaukan. Sitten taisteltiinkin motskusta ihan koko rahan edestä. Olin kyllä NIIN tyytyväinen. Vaikka noita virheitä on, koira suoritti tehtävänsä erinomaisessa vireessä. Kentällä pörräsi koko ajan ruohonleikkuri, jota se ei edes huomannut.

Sitten ajettiin tunnin vanhenneet janat eli jälki numero 14. Eilisen raskaan jäljen palautteluksi kivassa maastossa lyhyet noin kymmenen metrin janat ja lyhyet muutaman kymmenen metrin jäljenpätkät, jotka päättyivät purkkeihin (kissanruokaa). Ensimmäisellä Flora eteni hyvin, nosti jäljen ja lähti takajäljelle, mutta kääntyi itse ympäri ennen kuin liina ehti juosta loppuun. Jäljestys oli levotonta, Flora pyöri välillä hukassa ja jäi jopa seisomaan ja katselemaan minua, mitä sillä ei ole tapana jäljellä tehdä, eli ilmeisesti eilinen hakkuuharhailu kyllä jossain määrin painoi mieltä vielä (löysin treeniliivin taskusta kepin, eli niitä nousi kyllä eilen viisi eikä vain neljää). Löysi sitten aivan jäljen lopun ja tuli purkille.

Toinen jäljennosto hyvä, jäljestys parempaa, hiukan pyörimistä. Kolmannella janalla hienoinen oikaisu jäljelle. Nyt alkoi jo löytyä parempaa jälkityöskentelyä. Neljännellä janalla takajälki, piti pyytää kääntymään. Tästä lähti vähän pidempi kolmen purkin jäljenpätkä, vähän rauhatonta menoa edelleen, mutta purkit löytyivät hyvin. Jäljeltä tultaessa katselin koiran keltaista kirsua, ja kävi kyllä mielessä, vaikuttaako siitepöly haitallisesti jäljestämiseen. Nythän ilmassa leijuu normaali kymmenkertaisesti enemmän koivun siitepölyä, josta ovat keltaisena sekä kaikki vaaka- että pystysuorat pinnat.