Maanantai, agipäivä. Veka oli niin onnellinen agitreeneistä, että ryykäsi lämppälenkiltä tultaessa estekonttiin sisään suoraan A-estettä ylös, vaikka ylösmeno on täynnä kaikkea roinaa... Rakennettiin hirmuisen pitkää rataa esteelle 15 asti. Alussa hyppy, takaakierto ja putkeen, hyppy, puomi, melkein takaakierto ja kepit, pituus, takaakierto, A ja U-putkeen, rengas, hyppy, takaakierto ja pussi. Kiva rata, ei mitään ylivoimaisen vaikeaa. Ensimmäisellä yrittämällä Veka solahti A:lta kuonon edessä köllöttelevään renkaaseen melkein 90 asteen kulmassa olevan putken sijasta. Takaakierrot olivat hankalia, ne saatiin kyllä tehtyä, mutta en onnistunut linjaamaan koiran hyppyjä mitenkään jatkon kannalta hyvin, vaan Veka teki pitkiä hyppyjä vääriin suuntiin ja joutui sitten tekemään turhaan lenkkejä oikeaan suuntaan. Riikka muistutti taas, että rin-ta-ma-suun-ta. Sitä Veka tsekkaa, ja jos se on suoraan eteenpäin, kyllä koira loikkaa hemmetin pitkälle suoraan eteenpäin ja kaartaa sieltä sitten sinne, minne piti. Kun koira ei ole vikkelä eikä kompaktin kokoinen niin sitäkin tärkeämpää olisi saada ne isot koikkaloikat suuntautumaan oikein. Kontaktit otettiin, vaikka olin laiska kakkiainen enkä pysäyttänyt niille :P

Ennen ja jälkeen Vekan radan Flora duunasi tokoa. Ensimmäisellä kierroksella näytin Floralle motskun, joka jäi kentän laidalle reppuun, ja pidin jemmassa taskussa toisen motskun. Haettiin taas kisamaista aloitusta ja mentiin lapulle tehdyn suunnitelman mukaan. Ensin suora luoksetulo, tosi hyvä. Kehuin Floran istuessa sivulla. Sitten liikkeestä seisominen, tosi hyvä tämäkin. Kehut perusasennossa. Haettiin noutokapula. Heitto, kehut, jes! motsku esiin ja armotonta riepotusta.

Toisella kierroksella jatkettiin noudosta. Heitto, noutokäsky. Flora paukkasi haukkuen kapulalle, toi sen ja nakkasi varpailleni. Ööh, vaikka oltaisiin kuin kisamaisesti niin ei, ei näin. Sanoin höpsis, käskin Floran sivulle ja vein kapulan kävellen. Sitten hyvin rauhallisesti noutokäsky. Haukkui, mutta vähemmän :D Luovutus ok, sivulletuloon tarvitsi tuplakäskyn, sen siitä saa kun palkkaa aina eteen eikä ota perusasentoja, ettei koira alkaisi ennakoida niitä... Tästä kehut ja kaukojen aloitus. Tosi hyvin maahan ja ensimmäinen nousu ensiluokkaista skarppiutta. Samoin hyvin alas. Toisessa nousussa hiukan vähemmän tehoja, mutta erittäin hyvä, tästä ensin kehut, sitten jes! ja motsku kehiin. Leikittiin ja katsottiin sen jälkeen vielä parit noudon palautukset. Ensin jätin Floran kapula suussa istumaan, sitten kapulan koiran ja itseni väliin, kolmannella vein kapulan kävellen. Viimeisessä haukahdus lähdössä. Sitten yksi toisto metallinoutoa, hyvin nosti, mutta palautus ravilla ja luovutuksessa kapula retkotti yhden kulmahampaan takana, korjasin sen hyvin ja otin vasta sitten irrotuksen. Palkkana lihapulla. Loppuun vielä pienoinen paikkamakuu, kävelin vain 20 askelta ja seisoskelin selin koiraan, niin paljon liikuskeli porukkaa ympärillä, etten arvannut mennä piiloon.