SR:n kanssa Hakametsässä pikkukentällä. Muistilapullani luki, että tehdään kisamaisesti pelkillä kehuilla lyhyt seuraaminen, sitten liikkeestä maahanmeno, sitten luoksetulo, jossa sitten stopista palkka. Sanoin, että teen vaan mitä meinasin, mutta hän voi hyvänä häiriönä heitellä liikkurointikäskyjä... hellekö lie pehmentänyt pääni (tehtiin kyllä puolen tunnin hölkkälenkki ennen treeniin lähtöä), mutta en voinut mitään, aloin ihan vaistomaisesti kääntyillä ja pysähdellä liikkuroinnin mukaan... ja seuraamisesta tuli tosi pitkä. Flora havaitsi kisamaisuuden ja alkoi jumittaa jättämällä perusasentoja tekemättä, kiva kun näitä ongelmia puskee joka nurkan takana lisää ja lisää niihinkin juttuihin, jotka ovat sujuneet! Seurasi kuitenkin muuten tosi hyvin. Tästä pelkät kehut ja suoraan liikkeestä maahanmenoon... tämä taas hyvä, kunnes jumitus tuli siinä, missä ennenkin, eli ei nouse perusasentoon. Toisella käskyllä nousi ja tästä sitten kehut, jes! ja motsku, koska olisihan ollut tyhmää jatkaa enää yhtään. Koira sai siis palkan huonosta suorituksesta, mutta jospa se kuitenkin sai myös vahvistuksen, että kisamaisuus ei tarkoitakaan nälkävuoden pituista palkattomuutta? Huaah! Luulen jo tietäväni, mistä päästä tätä lähdetään purkamaan, mutta käytännössä se ei olekaan niin helppoa. (Veka on helppo, se vaan tekee, nousee ja palkkaantuu kehuista ja tekee pyytämällä lisää – ei aina sitä, mitä piti, mutta eipä jumita.)

Eli toista kisamaista settiä ei tehty, olin niin hajalla jo tästä ensimmäisestä jumisetistä. Tehtiin sitten vähän kaikkea, Flora lepäili välillä nurtsilla repun kahvassa kiinni.

Muutama metri seuraamista ja palkka, tähän toimivaan liikkeeseen kun tarpeeksi turvautuu eikä palkkaa jatkuvasti niin kohta on sekin pilalla...

Luoksetuloa liikkuroituna, motskun heitto stopista ja sitten vauhdissa kun Flora oli melkein perillä. Luoksetulossa Flora on aina hyvä eikä jumita, miksi? Treenin lopussa myös lyhyeltä matkalta vähän eteentuloja, tosi hyviä, kun lihapullaa jäi.

Tunnari liikkuroituna, mutta SR nosti tunnarit purkinkannella, jottei niihin tarttunut kissanruoan hajua. Annoin Floralle vähän lihapullaa ennen lähetystä, lähdössä kuului vain pieni inahdus. Flora kipitti haistelemaan, maistoi hiukan omaa, tarkisti sitten kuitenkin muut tunnarit, palasi omalle, poimi ja toi. Lihapullaa. Mitä enemmän tekee kokonaisia liikkeitä, sitä enemmän joutuu palkkaamaan kyseenalaisia suorituksia, koska kokonaisuudesta ei voi poimia sitä yhtä osasta, joita pitäisi kaikkia tehdä erikseen.

Piti ottaa vielä kisamaisesti liikkeestä seisominen ja sen perään nouto, jossa palkka kapulan heiton jälkeen. Kisamaista? Eli jumitusta, joten istui seisomisen ja vielä jäi paikalleen jumittamaan, vaikka kutsuin pois :( Höpsis ja käskin seuraamaan, tämän se osaa, muutaman metrin jälkeen palkka. Pystyy kuitenkin nousemaan jumituksesta niihin hyviin liikkeisiin, miksi? Sitten se nouto liikkuroituna, heitin, kehuin, palkkasin lihapullapalalla. Käskin monta kertaa sivulle ja annoin lihapullaa sivulla pysymisestä, sitten yhtäkkiä nouda. Joku ölähdys taisi kuulua, muuten TOSI HIENO NOUTO! Siisti nosto, laukalla takaisin ja hyvä luovutus. Perusasento ja palkka!

Paikkamakuu koirat rivissä pari minuuttia, oltiin puolipiilossa puskien takana. Kävin kerran välipalkkaamassa lihapullalla. Tämä meni tosi hyvin. Mitään vikinää tai vempulointia ei havaittu.

Vauhtikaukoja, palkkaa milloin mistäkin, teki tietysti tosi skarppina kun ei otettu koko liikettä ja motsku vain heilui selän takana.

Aikaa meni yli tunti, ja pois lähdettäessä Flora yhä hääri ympärillä tekemistä ja palkkaa palkkaa palkkaa kärkkyen.

Vekan ilmoitin agistartteihin, mennään välillä pitämään hauskaa. Ei ainakaan pätkääkään ressaa, mitä numeroita ja kirjaimia sieltä tulee, me mennään ja juostaan ja loikitaan :)