Näyttelyn jälkeen vähän lepäiltiin, sitten lähdin Floran kanssa tokokentälle. Tällä kertaa Iskelän kenttä, jääkiekkokaukalon sisällä oli lätäköiden välissä tarpeeksi kuivaa maata. Käveltiin kaukaloon, otettiin perusasento ja siitä rohkeasti heti paikkamakuu. Kävelin kaksi kertaa noin 30 askelta, seisoin 30 sekuntia selin ja kävin palkkailemassa kinkkumakkaralla. Sitten koiran viereen, perusasento, jes! ja taisteluleikki. Sitten seuraaminen, tehtiin pitkänmallinen L. Täyskäännös oli ka-ma-la, Flora teki hirmuisen ison lenkin. Muuten kuitenkin älyttömän hyvää seuraamista hienossa kontaktissa, vain pari niin nopsaa vilkaisua, etten ehtinyt örähtää. Liikkeestä jes! ja taisteluleikki. Sitten jättävät. Olin oikein tehnyt lapulle treeniliivin taskuun treenisuunnitelman, hyvä minä, ja siihen valmiiksi jättävien järjestyksen S-I-M, vain kerran kaikki kokonaisina liikkeinä. KAIKKI OIKEIN, JES JES JES! Stop-käskyllä katsoin suoraan eteenpäin, istu-käskyllä hidastin vauhtia ja käänsin päätä koiran puoleen. Pitäähän sitä auttaa, jos ei muuten onnistu! Viimeisenä luoksetulo ilman stoppia, edessä pudottelin suusta parit palkat vähän takakenossa seisten. Tämä toimii, Flora tuli nopeasti tosi hyvin tiiviisti eteen istumaan. Siitä perusasento, jes! ja taisteluleikki. Tosi hyvä treeni!

Kentältä mentiin ajamaan menomatkalla tallaamani jälki numero 10. Noin puoli kilometriä, ikää tuntia, kuusi keppiä, kolme kulmaa, vain kulmat merkitty, lyhyt jana. Jälkeä tallatessani sataa tihuutti, jäljen vanhetessa sää kirkastui. Jäljen alkumatkalla kävi reipas myötätuuli, loppumatkalla vastatuuli. Liekö se vaikuttanut koiran työskentelyyn, joka tapauksessa jäljen ajo oli kuin eilinen Suomen ja Kanadan peli eli alkoi loistavasti ja huononi loppua kohden. Alku oli siis erinomainen, Flora kulki tarkkana kuono niin lähellä maata kuin se nyt metsämaastossa on, ja poimi keppejä (jotka olivat jääneet minulle viime sunnuntain jälkipäivästä). Tosin yhdessä kohdassa se pysähtyi nuuskimaan ja tonkimaan ja söi etanan!! Ensimmäisestä kulmasta Flora käveli noin oman mittansa verran ulos. Pysähdyin, Flora kääntyi jäljen suuntaan, nosti sen taas ja jatkoi jälkeä pitkin. Toisen kulman oikaisi noin puoli metriä ennen kulmaa. Nyt oltiin käännytty reippaaseen vastatuuleen ja Floran työskentely muuttui epävarmemmaksi. Kolmanteen kulmaan ei sitten tultukaan lainkaan... viitoskeppi nousi, mutta sen jälkeen ei kuljettu koko aikaa jäljellä. En oikein voinut asialle mitään kun en ollut merkannut jälkeä. Kuutoskeppi oli maamerkin kohdalla, olimme menossa sen ohi kun Flora taas nosti päänsä. Pysähdyin, Flora kääntyi ja lähti etsimään jälkeä, nosti sen ja olikin melkein heti kuutoskepillä. Hyvä jälki! Kaikki kepit nousivat ja päästiin loppuun asti koiran tehdessä itse töitä ilman apuja.

Sitten koirien lenkitys ja Vekan kanssa viestitreeneihin... PKY:n ryhmä kokoontui taas metsässä samassa paikassa kuin viimeksi. Tällä kertaa pidettiin helppo ja kiva treeni kahden haastavamman jälkeen (joista toisessa emme olleet paikalla). Juoksutettiin viisi matkaa, mutta niin lyhyillä matkoilla, että avoimessa maastossa jopa D-pisteeltä näki A-pisteen. Seurautin lähetyksiin, kuiskin koiralle "missä J?" ja pidin pannasta kiinni, odotettiin 10 sekuntia, sitten VIE! Veka juoksi kaikki matkat niin hyvin! Ei se mikään raketti ole, mutta tekee tasaisen varmaa duunia ja vauhti toki riittää maksimipisteisiin. A-pisteeltä Veka lähtee vähän nihkeämmin, mutta lähtee kuitenkin ja saapuu hyvin perille. Erittäin hyvä treeni :)