Keskiviikon tokotunnille otin molemmat koirat mukaan. Olisi kyllä kannattanut jättää kumpikin kotiin.

Teemana oli ruutu. Sitä tehtiin kuten on treeneissä Floran kanssa tehty eli käytiin viemässä lelu. Lähetin kaukaa, 20 metristä merkiltä. Pinkoi hienosti ruutuun. Sitten käytiin mukamas viemässä motsku, mutta en pudottanutkaan sitä. Pinkoi taas hienosti ruutuun ja kun pääsi sinne, huusin palkkasanan ja Flora sai juosta motskuun kiinni. En uskaltanut heittää kun tokoryhmäläiset olivat niin lähellä :D Sitten uusi lähetys noin kymmenestä metristä niin ettei käytykään ruudussa – Flora lähti kyllä, mutta juoksi ruudun ohi ja kierteli kentällä epätietoisena. Katseli kyllä ruutua ja menikin sitten nauhan yli, tästä palkka. Sitten viimeiseksi vielä vietiin lelu yhdessä. Eli ruutua jatketaan näin (sitten joskus...) ja vahvistetaan paikkaa lähietäisyydeltä eri suunnista.

Sitten mentiin tekemään jotain muuta... no eiköpäs pitänyt ottaa jättäviä, jotka menivät aivan persiilleen. Tänään oli Floralla seisomispäivä, joten se seisoi todella sitkeästi liikkeestä istumista, vaikka olisin mitä kommervenkkejä ja apuja yrittänyt. Ei voi olla totta, työtä on tehty ihan läkähdyksiin asti tämän eteen ja koira ei erota kahta asentoa toisistaan millään avuillakaan. Pakitin lihapullapaloja heitellen, tässä se osaa ne, mutta seuraamisesta ei niin sitten millään ilveellä. Sitten hajosi jo seuraaminen, Flora ei enää edes tullut mukaan vaan laahusti pari askelta ja teki sitten itse mieleisensä jättävän. Oli tosi, TOSI huono fiilis ja hermot kireällä kun onnistumista ei vaan saatu millään :( Otettiin muutamat liikkeestä maahanmenot ja luoksetulotkin edessä istumisesta lihapullilla palkaten, tämä meni ok, mutta huonot perusasennot. Aivan paska treeni siis tältä osin, koira surkeassa vireessä ja väärin, väärin, väärin.

Tämä ei kuitenkaan ollut mitään verrattuna Vekan kanssa ryssimiseen. Piti ottaa vain luoksetuloja, mutta milläpä niitä olisi ottanut kun koira ei tullut luokse, ei lähtenyt liikkeelle eikä tullut sitten enää edes perusasentoon kun aloin hikeentyä sille. Eteentulo on Vekan mielestä niin inhottavaa, että niiden tekemisestä on päivä pilalla eikä voi tehdä enää mitään. Eli ei ainoastaan oltu edistymättä vaan otettiin ihan reippaasti takapakkia, koska Veka ei nyt taas tee luoksetuloa enää lainkaan, vaikka sehän on jo jonkin aikaa lähtenyt liikkeelle hyvin. Ja tietysti viikon päästä taas tokokoe eikä viimeistä ykköstä tule vieläkään kun koira kököttää kuin tatti luoksetulopaikalla. Aika masentavaa. Loppuun tehtiin paikkamakuu koirat ympyrässä, tässä ei tokikaan mitään ongelmaa.