Tiistai oli aivan älytön päivä, en ehtinyt koirien kanssa muuta kuin käyttää Floran fyssarilla. Käynti jäi toistaiseksi viimeiseksi, koska koira oli niin hyvässä tikissä! Säännöllinen kotijumppa on parantanut Floran tasapainoa ja vatsa- ja selkälihaksia. Keskiselässä oli edelleen pientä jumitusta, mutta sitä käsiteltäessä Flora makasi silmät kiinni eikä korvaansakaan lotkauttanut. Myös hyppyharkoista puhuttiin, miten saisi Floran ponnistamaan ajoissa eikä kipittämään esteeseen kiinni. Ehkä ponnareilla esteen edessä. Jatkostrategia on vielä pohdinnassa.

Keskiviikon tokoryhmässä teemana oli luoksetulo. Flora ei varastanut lähdössä, lähti hyvin, stoppasi hyvin, lähti hyvin stopista, tuli hyvin eteen... joo, jatketaan samaa rataa! Koutsilta ei siis paljon vinkkejä saatu eli vähän kehno treeni :D Eteentuloa vahvistetaan edelleen nakeilla. Terävää stoppia vahvistetaan lelun heitolla. Stopista lähtöä, joka on yleensä huono, voi vahvistaa erikseen jättämällä koiran seisomaan ja palkkaamalla hyvästä lähdöstä, koko liikkeessä on niin monta liikkuva osaa. Pysähtymiskäsky on annettava riittävällä voimalla, koira ei vauhdissa reagoi liian pieneen ärsykkeeseen!

Keskenämme teimme vielä liikkeestä maahan ja seisomaan jäämisiä heti pysähdyksestä nakeilla palkaten. Liikkeestä seisominen kokonaisena ja ja lelupalkka. Sitten muutamia luoksetuloja läpijuoksuna ja nakkia eteen istumisista, jotka olivatkin tosi hyviä. Viimeiseksi yksi stoppi ja lelun heitto heti pysähdyksestä. Sitten vähän kaukoja, kehuin ja kävin antamassa nameja jokaisesta vaihdosta, sitten yksi sarja kokonaisena, tosi hyvin. Loppuun paikkamakuu, piileskelin treenikaverin auton takana ja kävin kolme kertaa palkkaamassa nakilla, sitten perusasento ja lelupalkka. Flora ei ollut ihan parhaassa terässä. Tosin ennen treeniin lähtöä juostiin kyllä kolmen vartin hölkkälenkki, olisiko ollut vain vähän väsynyt. Huomiseen kokeeseen ei ole mitään enää tehtävissä. Yritetään vain olla kivasti koepaikalla ja kehässä.