Vekan ties kuinka mones avoimen koe, en jaksa enää laskea. Takut järjesti kokeen omalla hiekkakentällään. Tuomarina toimi Pirkko Bellaoui ja liikkeenohjaajana Sari Kärnä.

Paikkamakuu 7,5. Vinkui koko ajan, ilmeisesti puoli pistettä kovempaa kuin viikko sitten Hyvinkäällä samalla tuomarilla.

Seuraaminen 7,5. Olimme ensimmäisinä suoritusvuorossa ja jäin paikkamakuusta suoraan kehään, liekö se ollut virhe. Veka kävi vähän kuumana, pompahteli ja näykki minua seuraamisessa, SIKA! Tätä tapahtui joskus ammoin paljonkin, varsinkin juoksuseuraamisessa, mutta ei se ole ollut ongelma enää pitkään aikaan. Ja tietysti nojasi ja niin edelleen. Liikkeen loputtua vielä alkoi haukkua louskuttaa niin että piti ihan käskeä turpa kiinni.

Liikkeestä maahanmeno 9,5. Puoli pistettä meni varmaankin valmistelevan osuuden kaameasta seuraamisesta.

Luoksetulo 5,5. Tämä oli taas näitä. Veka ei ole enää vähään aikaan jumittanut lähtöön, mutta nytpä taas hehee, enpäs lähdekään. Eli kaksoiskäsky. Stopissa käveli jonkin matkaa ja pysähtyi. Lönkytti laiskasti, istui huitsinnevadaan, longerteli vinoon perusasentoon. Vau, varmaan meidän paskimpia luoksetuloja ikinä...

Liikkeestä seisominen 8. Veka astui etutassuilla mukaan kun kävelin sen taakse, jäi kuitenkin paikalleen.

Nouto 7. Jaha, tämmöisenkin tempun se keksi? Kapulan lentäessä Veka nousi seisomaan. Ei kuitenkaan lähtenyt liikkeelle ennen käskyä. Käskyllä kaarsi luoksetulomerkin kautta kapulalle, lönkytteli laiskasti takaisin ja istui noin metrin päähän.

Kaukot 9. Piste meni vähän vajaista istumisista, muuten hyvä.

Hyppy 10. Liikkuri latoi lautaa toisensa perään, minusta hyppy oli liian korkea, mutta Vekalla ei ollut mitään ongelmaa.

Kokonaisvaikutus 9. Tuomari kehui että kauhean kivaa tekemistä ja koira on tosi hyvin koko ajan mukana ja kuulolla... NO EI OLLUT! Korvat ovat olleet joka kokeessa aina vain huonommin päässä. Se on kyllä ihan odotuksenmukaistakin kun en ole kokeiden välillä edes jaksanut päivästä toiseen paarustaa avoimen liikkeitä läpi. Enkä ole yhtään kiinnostunutkaan tekemään asialle mitään, agissa ei tätä ongelmaa ole ja mahdolliset pk-kokeet ovat jossain kaukana tulevaisuudessa. Seuraava koepaikka on tietysti jo varattu, 10.5. yritetään taas ja sitten sen jälkeen niin kauan kunnes viimeinen ykkönen heltiää jostain. Itseäni ei ainakaan kisaaminen jännitä enää pätkääkään, johan tämä on niin hohhoijjaa nähty ettei tarvitse enää uhrata ajatustakaan jännittämiselle. Nyt olin ihan normaali enkä korostetun rauhallinen, tuloksena koiran pelleily ja sikailu. Tasapainoa ei vaan tunnu löytyvän millään!

Veka tuli vielä kolmanneksi ja sai palkinnoksi aivan ihanan pallon, jota ei se PORSAS ei kyllä olisi ansainnut.