Tiistaina toivuttiin pääsiäisestä ja hipsuteltiin vain kotona. Veka teki luoksetuloja, kyllä se vaan kauas onnistuu jäämään ihan keittiönmaton mitallakin. Mutta eipä ole jumittanut kun on tehty vain namipalkalla. Ja istuu eteen eikä mihin sattuu. Myös muutama noudon palautus, tässäkin istui hyvin eteen. Tuli kyllä aivan käsittämättömän hitaasti, jonkinasteista traumaa Vekalla on vielä siitä, että tökätään kapula suuhun ja tuijotetaan tiukkana, joten tällaiset harjoitteet ovat iso yök. Kokonaisessa noudossahan se ei hiivi, vaikka palautusvauhdissa toivomisen varaa onkin.

Flora teki myös muutamat keittiöluoksetulot, sekin voisi tiiviimpi olla. Ja varasti puoli tusinaa lähtöä peräkkäin kun sanoin vain odota ja kävelin pois, ei kun ihan joka kerta pitää käskeä perusasentoon, käskeä odottaa ja kävellä kutsupaikalle. Mutta hyvin ja varmasti istuu eteen. Sitten kaukojen vaihtoja seiso-maa-seiso ja istu-seiso-istu. Kaukot etenevät hitaasti, mutta varmasti. Aikaahan siihen tekniikan hinkkaamisen meneekin. Loppuun tunnari, viisi tunnaria puoliympyrässä. Flora ryykäsi kapuloille, noukki oman, sylkäisi pois, koohotti vähän aikaa ja toi sitten sen oman. Hohhoo. Mutta ei kylläkään mutustellut vääriäkään tunnareita eikä poistunut kapuloiden luota, onneksi se ympäri huonetta pinkoilu on jäämässä pois.

Ruoan jälkeen koirat saivat puruluut ja jäivät vähäksi aikaa keskenään niitä nakertelemaan... palatessani Flora söi luuta ja Veka makasi litteänä lattialla. Flora on ahne porsas, joka on keksinyt ovelan keinon syödä sekä oma että toisen luu, oli sitten oikea luu, rustoluu tai puruluu. Se syö omaansa vähän aikaa, sitten jättää sen ja kiertää keittiön kautta kyttäämään luutaan syövää Vekaa. Veka havaitsee yksinäisen luun ja menee tutkimaan sitä, jolloin Flora ampaisee kiinni Vekan luuhun. Näin tehdään vaihtarit ja syödään vähän aikaa, sitten sama toistuu ja sirkus jatkuu, kunnes luut on syöty. Flora syö nopeammin, joten Veka tavallaan vaihtaa huonompaan joka kerta, mutta se ei sitä haittaa, koska se voi kylläkseen syötyään yksinkertaisesti jättää luun ja lähteä nukkumaan. Vaihtarisysteemi toimii, jos sitä vahditaan – jos ei vahdita, Flora makaa toisen luun päällä ja syö toista. Miksei sitten vain kielletä tätä vaihtaripelleilyä ja kumpikin syö joko oman luunsa tai ei mitään? Koska Veka ei ensinkään pysty syömään, jos jotakuta komennetaan, koska sitä alkaa ahistaa. Se ei myöskään pysty syömään, jos Flora kyttää sitä, siksi menee varsin pelleilyksi, mikäli Flora on syönyt oman luunsa ja Vekalla on vielä luuta jäljellä. Ei koira nimittäin käskien luuta syö, se on todettu. Vekalla valitettavasti ahistus ylittää ruoan. Florallahan ruoka ylittää aina kaiken.