Keskiviikkona pidettiin tokoryhmän ensimmäiset treenit Kyötikkälässä. Teemana oli paikallaolo.

Ensin kisamaisesti, neljän alo-avo-koiran ryhmä. Flora hämmentyi jostain niin, että meni vasta toisella käskyllä maahan. Menin ainoana piiloon, lymyilin hyppyesteen takana. Flora oli ensin levoton ja pää pyöri kovin, sitten rauhoittui. Ei pitänyt meteliä. Nousi hitaasti ylös. Lelupalkka. Toisen ryhmän jälkeen tehtiin maahanmenoja ja ylösnousuja, tavoitteena mahdollisimman nopea ja skarppi suoritus.

Sitten tehtiin häiriöharjoitus, kaikki koirat riviin ja ohjaajat leikkimään. Flora katseli valppaana paikaltaan kun heittelin sen motskua ilmaan, sain heitellä sitä ja heiluttaa korkealla ilmassa ihan rauhassa. Mutta nopea vaakasuuntainen huiskaus edessä oli liikaa, Flora nousi. Käskin vain uudestaan maahan. MK heitti minulle koirien takaa tennispallon, jonka heitin takaisin, sitten uudestaan. Toisella heitolla tähtäsin pomppua maahan Floran ja vieruskaverin väliin, mutta tähtäys oli pielessä ja osuin Floraan... pallo läsähti maahan Floran etujalkojen väliin. Flora tyrmistyi niin, ettei edes liikkunut. Kävin kehumassa ja palkkaamassa nakeilla. Toisella kerralla pallon lentäessä jonkun muun heittämänä läheltä Flora nousi vielä, käskin uudestaan maahan. Mutta valtavan hyvin pysyi, ei ole ikinä näin vaikeita häiriöitä treenattu. Taas leikittiin.

Sitten lisää häiriötä, muutaman koiran ryhmissä käskettiin koiria maahan ja ylös, ei olisi saanut reagoida muiden ohjaajien käskyihin. Tosi vaikea harjoitus, Flora meni maahan ja nousi sekä muiden käskyistä että itsekseen. Onnistuneista toistoista nakkia. Tämän jälkeen tehtiin paikalla istumista, jota emme ole tehneet koskaan. Olin varma, että Flora menisi maahan, mutta näin ei käynyt, hyvin istui paikallaan kun kävin A-esteen takana piilossa ja kävin palkkailemassa nakeilla. Loppuun taas lelupalkka.

Varsinaisen treenin jälkeen otin vähän häiriöseuraamista, koirakoiden vierestä ja välistä, esteiden vierestä ja hyppyestettä kohti. Kontakti putoili kyllä. Jättäviäkin oli sitten "pakko" ottaa vielä viimeiseksi, ei taas voinut seisoa ja istua vuorotellen. Oli pakko ottaa niin monta settiä, että saatiin peräkkäin laakista oikein... eli aika monta.

Erinomaisen hyvät ja tehokkaat treenit :) Jakelin nakkia taskusta aina välillä, ja Flora hengasi kentällä kaksi tuntia hiljaa kiljumatta yhtään. Ihan rauhassa vaan chillaili, istuskeli nätisti vieressä kytiksellä, sitten skarppina hommia ja armotonta patukan riepotusta. Ihana Flora :)