Flora näyttää taas kalkkunalta, koska se karvaa vaihtaessaan tiputti yhtäkkiä koko tuuhean kauluksensa.

Pitkänäperjantaina käytiin Tallilla. Veka aloitti luoksetuloilla. Viidestä viiteentoista askelta askel kerrallaan kauemmaksi, sitten vielä kahtakymmentä askelta muutama kerta. Kinkkupalkka tuli keskilinjalta, nostin kädet joko valmiiksi tai koiran tullessa tai istuessa eteen. Ei niin minkäänlaista jumitusta, reippaasti hilpaisi laukalla matkaan Veka. Ilmeisesti kinkun taika on rikkonut pallon hyydyttävän lumouksen. Ja hyvin istahti eteen. Vieläkin tiiviimmin voisi kyllä istua. Välillä vapautin, kehuin ja heitin palloa. Myös muutamat noudon palautukset otettiin, ja vähän tokohyppyä. Istuttiin taas esteen edessä ja odotin, että Veka katsoo estettä, siitä naksautin ja heitin pallon esteen yli. Sitten naksun sijasta annoin hyppykäskyn ja heitin pallon Vekan lähdettyä hyppäämään. Viimeiseksi vielä käskin hypätä, vaikka Veka katsoi minua eikä estettä, ja silti hyppäsi. Harjoittelu on auttanut :) Loppuun vielä muutama agieste ja pallottelua.

Floran kanssa ei harjoiteltu yhtään jättäviä! Oho! Sen sijaan otettiin samoja luoksetuloja kuin Vekan kanssa. Flora ei ole mitenkään jumittanut, mutta jäänyt aina istumaan tosi kauas, joskus jopa jäänyt seisomaan tai tullut suoraan sivulle tai jotain muuta härväämistä. Nyt tietysti pinkaisi hyvin eteen istumaan kinkkujen luo, mutta tiiviimmin saisi tulla. Flora tiivisti kun liikahdin epämääräisesti liikkumatta kuitenkaan paikaltani. Sitten viimeisellä toistolla tuli tosi hyvin ja tiiviisti, tähän lopetettiin. Aina välillä leikittiin, Flora riepoi patukkaa aivan ilmiliekeissä, kyllä huomaa, ettei ole moneen päivään käyty missään riehumassa.

Sitten hyppyharkkoja. Perussarja kaksi kertaa kapulatta ja kaksi kertaa kapulalla. Viisti taas hienoisesti vasemmalle. Sitten set point 80 sentin pk-esteellä kuuden jalan etäisyydellä, kaksi toistoa kovemmin panoksin eli kissanruokaa targetilla. Hyvin hyppäsi! Sitten kaksi hyppynoutoa, neljän metrin päästä esteestä. Flora huuteli ja häsäsi todella levottomana, hyppäsi kyllä mennen tullen, mutta tullessa kummallakin kerralla reipas kosketus esteeseen, joka pysyi kuitenkin pystyssä. Sitten leikittiin ja riepotettiin lelua, kesken leikin sain yhtäkkiä idean ja käskin Floran hypätä, koiran ollessa ilmassa viskasin lelun toiselle puolelle ja kun Flora oli tulossa patukka suussa estettä kohti, hihkaisin vielä hyppykäskyn, ja Flora hyppäsi takaisinkin. Hyppäsi nyt paljon paremmin. Tietysti puuttuva kapulan paino auttoi, mutta myös se, että hyppy tuli vähän yllättäen eikä Flora ehtinyt kerätä höyryä kuten se tekee tekniikkaharkoissa.