Perjantaina tokoiltiin Kyötikkälässä – tai muu ryhmä tottisteli, me tokoilimme. Oltiin parkkiksella, koska kenttä lainehti. Veka teki liikkeestä maahanmenon, tarvitsi tuplakäskyn. Tennaripalkka. Luoksetulo hohhoijjaa. Joko ei lähde tai ei pysähdy. Liikkeestä seisominen, tämä ok ja tennari. Kaukot... heh. Ainakin kolme käskyä jokaiseen maahanmenoon, kahdella ensimmäisellä Veka vain nosti kuonoaan ja näytti pöyristyneeltä. Eihän tälle voinut kuin nauraa, Skotlannin karujen nummien sankari taas vauhdissa eikä märkään maahan VOI mennä... no sitä saa mitä tilaa kun treenaa aina vaan hallissa.

Flora veti samaa settiä. Liikkeestä maahan hyvin. Luoksetulossa stop-käskyllä hidasti ja hiipi loppuun asti, höpsis! Uusinnalla ok. Liikkeestä seiso hyvin. Kaukoille katsoin mahdollisimman kuivan eli vain aika märän paikan, Floralla ei ollut märän hiekan kanssa ongelmaa. Kaikista liikkeistä leikkipalkka. Tottisten jälkeen käytiin kävelemässä, autolle palatessa päätin investoida taskuun jääneet kinkut vielä luoksetuloihin, molemmille yksi suoraan ja yksi stopilla, nyt meni paremmin.

Lauantaina käväistiin koulun kentällä, joka ei ollut liian märkä. Veka aloitti liikkeestä maahanmenolla, jäi taas empimään ja tarvitsi kaksi käskyä. Johtuu muuten varmaan erilaisesta äänensävystä, yritän sanoa nyt vähän kepeämmin maahan ja välttää sitä haudantakaista mylväisyä, jolla koira lakoaa kyllä tehokkaasti maahan... Palkaksi vain kehut. Kaksi luoksetuloa, ensin ilman stoppia, eteen istumaan ja kinkkupalkkaa. Sitten stopin kanssa, taas palkka edestä kinkkujen muodossa. Tämä meni ok. Sitten liikkeestä seisominen, jossa ei mitään moitittavaa. Palattuani koiran viereen hihkaisin vapautuksen kentän laidalla köllöttelevälle pallolle. Tänään oli mukana pehmojalkapallo – teki eilen pahaa kun hiekkainen tennari narskui koiran hampaissa ja hioi hammaskiillettä atomeiksi... Palloteltiin vähän aikaa. Sitten nouto, joka oli ok, toki palautus ravilla kuten aina, tästä vain kehut. Sitten kaukot, katsoin mahdollisimman kuivan paikan, Veka teki hyvät kaukot, tästä taas palloilemaan. Veka teki kaiken tosi kivasti, mutta taas sillä "toko on perseestä" -ilmeellä... loppuun muutamat maahanmenot, joista heti pallonheittopalkka, nyt meni maahan, mutta taisi jäädä vähän vajaaksi kun piti vaania palloa. Näillä mennään huomenna kokeeseen!

Flora teki aika saman setin. Florallahan on avoimen luokan koe keskiviikkona. Liikkeestä maahanmeno erittäin hyvä, kehuja palkaksi. Luoksetulot ensin suoraan ja sitten stopilla, palkaksi kinkut eteen istumisesta. Liikkeestä seisominen erittäin hyvä, tästä palkaksi taisteluleikit. Siitä noutoon, joka oli hyvä, tosin ei olisi ihan koko matkaa kapulalle tarvinnut haukkua. Kaukot erittäin hyvät ja loppuun leikit. 

Lepäiltiin kotona vähän aikaa, sitten Floran kanssa Tallille. Veka makasi lattialla kuin kampela merenpohjassa. Flora teki vain hyppytekniikkaa. Perussarjaa x 4, hyvin hyppeli, mutta viisti taas vasemmalle. Perussarja kapulan kanssa x 4, sama juttu. Set point nousevalla okserilla, lähtökorkeus 25-35, siitä 35-45, 45-55 ja 55-65. Viimeisessä korkeudessa Flora ei enää hypännyt kunnolla vaan otti väliaskelen esteen edessä, useita kertoja kun uusittiin. En keksinyt mitään korjausta tähän vaan laskeuduttiin samoilla väleillä takaisin lähtökorkeuteen. Sitten liikkuvaa hyppyä, kolme perussarjaestettä ja kahdeksan jalan päähän 60 sentin tokoeste. Ja ei muuta kuin väliaskelta kehiin heti, joka kerta. Lyhensin etäisyyden seitsemään jalkaan, nyt ei väliaskelta. Seitsemällä ja puolella se taas tuli, sitten seitsemällä jalalla ei. Ok, tehdään sitten seitsemällä jalalla. Sitten jätin Floran kapula suussa odottamaan lähtöön ja menin targetin eteen kutsumaan. Hyvin hyppeli kapuloineen Flora! Tämä otettiin neljä kertaa.

Viimeisenä tehtiin hyppynoutoa 80 sentin pk-esteellä. Flora hyppäsi kapulalle, mutta oli tulossa esteen ympäri takaisin, epäröi ja jäi seisomaan kapuloineen. Uusin noutokäskyn, kunnes koira istui eteeni, eli hyväksyin kiertämisen ja annoin mennä palkkakipolle; tein periaatepäätöksen, että Flora saa kiertää takaisin, jos hyppy kerran on ylivoimainen, koska muuten ollaan pattitilanteessa kun koira ei koe pystyvänsä hyppäämään eikä saa kiertää – mitä se silloin voi tehdä? Sillä pitää olla mahdollisuus suorittaa tehtävä jotenkin loppuun ja tuoda kapula. Mitään hyvää ei ole saavutettu sillä, että esteen vieressä seisovalle koiralle on vihaisesti huudettu kiertämisestä. Nyt en uusinut hyppynoutoa, sen sijaan leikittiin, sitten otin patukan, heitin sen esteen yli ja käskin hypätä, Flora hyppäsi ja juoksi patukalle, jolloin iloisesti hihkuen kannustin sitä hyppäämään takaisin. Näin se tekikin ja leikittiin lisää. Tämä uusittiin muutaman kerran, sitten vielä viimeiseksi hyppynouto, joka oli ihan ok.