Maanantaina takaisin sorvin ääreen ja agitreeneihin. Veka lähti kotoa vähän sen näköisenä, että eihän me taas mennä tokotreeneihin, mutta riemastui hallissa kun tehtiinkin agia. Olimme Vekan kanssa tänään aika hyviä. Ohjelmassa oli ennakoiva valssi okserilla ja siitä lähetys takaisinpäin hypylle, siitä taas takaisinpäin pakkovalssilla puomille. Onpas muuten hankala selittää sanallisesti. Tämä meni vallan hyvin joka kerta, jopa puomin kontakti. Tai no, pakkovalssini meni vähän huitomiseksi ja vedin Vekaa turhaan ylösmenon ohi. Tehtiin myös hyppytekniikan perussarjaa, sitten perussarjalta rengas ja u-putki. Mentiin lentävällä lähdöllä, koira kyllä teki kun huusin hyppyä ja putkea, mutta olipas hankala saada se tiettyyn päähän putkea, mitenpä kerrot oikean pään kun koira pinkoo kymmenen metriä edellä... no siten onnistui, että pingoin nopeammin mukana ja reilusti haluamani putken pään ulkopuolelta ohi, liikkeen suunta veti koiran oikeaan päähän. A:n kontaktia tehtiin muutaman kerran, kerran Veka juoksi läpi, muuten pysähtyi. Keinulle pysähtyi hyvin ja pysyi! Kaiken kaikkiaan tosi hyvät treenit!

Sitten kotiin vaihtamaan koiraa ja takaisin Tallille... SR:n ja MH:n kanssa merlecollikkojen kokoontumisajot. Viimeisteltiin avoimen liikkeitä keskiviikon koetta varten. Alkuun leikittiin, Flora riehui kuin pieni pilkullinen lohikäärme. Höyryjen päästelyn jälkeen paikkamakuu. Menimme piiloon ulos, pakko kokeilla tätäkin kun keskiviikkona saattaa sekin tulla vastaan. Flora vaihtoi asentoa niin, että makasi vinossa ovea kohti. Ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään.

Tehtiin vähän kaikkia liikkeitä. Liikkeestä maahanmeno liikkuroituna, tämä hyvä, vain joku ihmeellinen pieni pompahdus maahanmenossa. Palkaksi kehut. Luoksetulo myös liikkuroituna, stoppi oli huono, Flora käveli pitkälle käskyn jälkeen ja istui niin kauas, että korjasin. Palkaksi eteen istumisesta kinkkua. Liikkeestä seisominen liikkuroituna, hienosti seisoi eikä istunut! Tästä jes ja leikittiin, Flora repi ja raastoi lelua aivan liekeissä. Otettiin vielä muutamat luoksetulot stopilla ja ilman. Nouto liikkuroituna, Flora haukkui koko matkan kapulalle ja vielä mörisi edessä istuessaan?! Kävi kyllä todella kierroksilla. Hyppy liikkuroituna ok. Kaukoissa taas höyryttiin, pomppu, haukku, seisominen... Huilattiin hetki, sitten otettiin pari noutoa niin, että jätin koiran istumaan, kapulan viiteen metriin ja itse menin kymmeneen metriin. Nyt toi kapulan hyvin ja hiljaa. Sitten vielä vein kapulan kävellen kymmeneen metriin, nyt erittäin hyvä ja hiljainen nouto. Myös kaukoja otettiin vielä muutama sarja kinkkupalkalla, nyt pystyi keskittymään ja tekemään oikein. Vähän täyskäännöksiä patukan heitolla heti käännöksen jälkeen. Loppuun vielä paikkamakuu, jätin ruokapurkin takapalkaksi. Mentiin taas ovesta ulos, nyt koirat makasivat rintamasuunta ovea kohti, ei tarvinnut mennä vinoon, Flora kyllä kuikuili jo jätössä ruokapurkkia. Hyvä paikkamakuu ja tähän lopetettiin.