Pääsiäislauantaina osallistuttiin Tallilla TamSKin näyttelykoulutukseen, aloitin Vekan kanssa ja vaihdoin puolivälissä. Kummallekin koiralle oli selvästikin jäänyt jotain tassuun yhdestä näyttelykoulutuskerrasta: ravaaminen hophophop-"käskyllä" sujui paljon paremmin, jos ei ihan täysin katse eteenpäin niin ei ainakaan enää juoksuseuraamisenakaan. Myös paikallaan seisominen oli helpompaa. Sen kummempaa asetelmaa en ala koirista vääntää kehässäkään. Tuomaria esittävän kouluttajan kopeloinnista yritettiin vähän kiemurrella, mutta kuono tiukasti kinkunsiivussa kiinni.

Sitten huristeltiin lounaisrannikolle. Täältä ovat jo lumet sulaneet, ja sehän voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: JÄLKI! Tallasin Floralle lähimetsään noin 200 metrin pätkän, kuusi keppiä, ikää tunti. Flora hinkuvinkui intopinkeänä janalle, lähetin vain muutaman metrin päästä viistoon, ei suorassa kulmassa jälkeen nähden. Kiemursi janalla, nappasi jäljen ja lähti etenemään oikein hyvin. Ykköskeppi nousi, toinen jäi Floran jäljestäessä hiukan sivussa. Kolmonen, nelonen ja viitonen nousivat ja jäljellä pysyttiin hienosti. Viitoskepin jälkeen tuli kulma, josta Flora kipitti ulos. Edessä oli syvä ja leveä oja, joten Flora ei jatkanut eteenpäin, vaan jäi pyörimään kulman huitteille. Jäin vain paikalleni odottelemaan. Flora lähti takajäljelle, annoin mennä liinanmitan, mutta ei enempää. Flora palasi jäljestäen hyvin hitaasti ja huolella, mutta haeskeli taas kulmassa, jatkoi sitten oikeaan suuntaan. Hetikohta tuli kuutoskeppi, Flora käveli sen yli – en oikein voinut antaa jatkaa, koska olin vain kävellyt katuja pitkin kotiin... pysähdyin, Flora kääntyi heti ja nosti kepin. Kiitos ja loppuleikit. Kokonaisuutena erinomainen kauden aloitus!

Lupaukseni tälle kaudelle: 1) annan jäljen vanheta aina vähintään tunnin; 2) en huomauttele nostamatta jääneistä kepeistä: jos jättää niin jää vain palkka saamatta: 3) en huohota koiran niskaan, liinaa on 10 metriä; 4) en jurnuta muustakaan enkä merkitse jälkiä ja jäljestä koiran puolesta – annan koiran selvittää itse ja jos ei, niin valjaat pois ja kotio ja 5) noille kulmille tehdään jotain nyt eikä heti!!