Taas yksi turha tokokoe plakkarissa, haimme Floran kanssa 144 pisteen kakkostuloksen Tallilta. Jäimme viimeiselle sijalle. Tuomarina oli Salme Mujunen ja liikkeenohjaajana Elina Kuorikoski. Kun tultiin koepaikalle, annoin Floralle autoon purkissa koko iltaruoan siinä toivossa, että täysi maha rauhoittaisi sitä (ja katinkontit). Alokasluokan ollessa valmis hain koiran autosta, revimme vähän aikaa hihnaa hallissa. Odotellessa Flora pyöri ja vonkui, joten lainasin kaverilta hiukan nameja ja teetin vähän kaukojen vaihtoja. No, oli se sen aikaa hiljaa, ulina jatkui heti kun namit loppuivat. Sitten järjestäydyimme koirien tarkastukseen. Olimme toisessa paikkamakuuryhmässä, villakoiran ja vesikoiran välissä.

Paikkamakuu 8. Kiljunta kuului pihalle asti.

Menimme ulos leikkimään, riehutin kunnon taisteluleikit. Sitten halliin odottelemaan, mutta ei, korvani eivät kestäneet... kävimme vielä uudestaan ulkona riehumassa pitkät pätkät. Auttoiko? Ei.

Seuraaminen 9,5. Oli oikeasti aika hieno seuraaminen :) Käännökset vähän levisivät, en osaa niitä itse vieläkään. Joku vino perusasentokin kaiketi. Mutta kontakti ja paikka olivat juuri sitä, mitä pitääkin :)

Liikkeestä maahan 7. Upea seuraaminen, mahtava maahanmeno, pysyi paikallaan, ja sitten mikä perusasentokäsky? Never heard, että tästä pitäisi noustakin. Tämä ei johdu siitä, että en pääsääntöisesti ota treeneissä perusasentoa vaan palkkaan maahan, tämä oli koetilannehyytymistä.

Luoksetulo 6. Lähti hyvin, ennakoi stoppia juoksemalla hitaasti (ei liian hitaasti, mutta itse tiedän sen normaalin vauhdin). Stoppi oli aivan hyväksyttävä. Mutta lopussa tuli eteen istumaan taas noin kahden metrin päähän, kuten aina kokeessa ja vain kokeessa (tässä on huomattava ero kuitenkin siihen tavalliseen väljään istumiseen). Käskin siitä perusasentoon, joka jäi erittäin pahasti vinoon ja vajaaksi.

Liikkeestä seisominen 10. Kokeen valopilkku!!!

Nouto 6. Tässä alkoi kiljunta, joka ei sitten enää loppunut. Flora haukahti kapulalle lähtiessään, murrasi (tuomarin mukaan miehekkäästi) kapulalle nostaessaan sitä, ja murrasi vielä istuessaan eteen. WTF... on näitä lähtöhaukkuja kuultu, mutta mitä helkkarin murraamista?

Kauko-ohjaus 6. Hyytyi lattiaan, molempiin istumaannousuihin kolme käskyä.

Estehyppy 8. Kiljui. Tuomari kehui kyllä päivän parhaaksi hypyksi muuten.

Kokonaisvaikutus 9. Kehuja kontaktista, pistemenetys kiljunnasta liikkeiden välillä. Kyllä oli ohjaajalla taas käpy jäässä kehän jälkeen. Koira osaa ja tekee treeneissä, mutta tässä taas iso kasa virheitä, joita ei treeneissä tapahdu. Uskomatonta, että loppujen lopuksi tässä kävi näin; palleroisesta Vekasta tuli sitten se kisakoira ja sähäkästä saalisviettisestä pikkupedosta ei.