Torstaina tehtiin vain esineruutu kotona (kahvakuulapäivä, ei koiratreenipäivä). Kävin jo eilen takametsässä eli noin 100 metriä takapihalta (ja naapureiden pihoilta...) katsomassa kulmiksi sopivat puut ja sidoin niihin merkit, jotka jäävät toistaiseksi paikoilleen. Jospa näin tulisi helpommin tehtyä esineitä kun on ruutupaikka valmiina. Aivan täysin 50 x 50 metriä siitä ei tullut, mutta sivut ovat 40 ja 60 välillä kuitenkin, ja koko ruutu on helposti juostavaa maastoa, jossa on hyvä näkyvyys.

Vein valmiiksi kolme esinettä perinteiseen M-kuvioon. Lähetin Vekan vasemmasta etunurkasta. Lähti tosi huonosti, lönkytteli sivurajaa pitkin takakulman tienoille, kierteli siellä, kävi ruudusta ruudusta ulkona, tuli takaisin... ja sama jatkui kun monta kertaa uudestaan. En kuitenkaan huudellut lisää ohjeita Vekalle ruutuun, kutsuin vain uuteen lähetykseen kun se tuli lähelle ilman esinettä, annoin sen työskennellä itse enkä koko ajan auttanut, kuten on tähän asti ollut paha tapa tehdä. Veka kävi monta kertaa ihan lähellä esinettä, mutta ei ottanut sitä. Ilma oli tihkusateinen ja täysin tyyni, joten eipä se haju siitä mihinkään levinnytkään. Veka oli taas takakulman tienoilla kun yhtäkkiä kävi aivan pikkuriikkinen tuulenvire, näin miten koira nosti juononsa ilmavirtaan, nuuski ja kipitti suoraan esineelle. Onneksi näin sen poimivan esineen ja pystyin huikkaamaan välittömästi kehut. Veka tuli vauhdilla ja luovutti nätisti. Ei olisi tullut mieleenkään haetuttaa enää kahta muuta esinettä, palloilimme ja iloitsimme tästä. Veka kuitenkin teki töitä ja ratkaisi itse eikä minun tarvinnut mennä näyttämään esinettä :)

Floralle jäivät kaksi muuta esinettä. Lähetin sen oikeasta etunurkasta, Florakin lähti huonosti jolkottelemaan ja vielä vinoon ruudun keskustaan. Siitä se bongasi nopeasti keskiesineen ja toi sen hienosti. Lähetin uudestaan samasta paikasta, mutta Flora lähti vain lönkyttelemään jäljestäen poikittaistallauksia ja Vekan jälkiä. Lähetin uudestaan ja uudestaan koiran palatessa ilman esinettä. Homma ei edennyt mihinkään, joten aloin kutsua Floraa pois sen palloillessa aivan väärässä suunnassa, ja yritin suunnata sitä suoraan takanurkkaan, johon se ei vaan millään ilveellä uponnut. Vihdoin viimein Flora lähti jäljestämään sivurajan tallausta pitkin ja tuli esineelle. Näin noston ja kehuin iloisesti heti. Tuli vauhdilla ja hyvä luovutus, maltoin lopettaa kehumisen ja seistä ihan hiljaa koiraan katsomatta, näin luovutus onnistuu.

Seuraavaksi pitää varmaan viedä esineitä taas yhdessä, tässä ei nyt oikein ollut tekemisen meininkiä.