Vekan tokokokeesta vitutuksen kautta kotiin vaihtamaan koiraa ja Floran kanssa Tallille. Ensin oli näyttelykoulutustunti, ravattiin ringissä ja niin edespäin. Ihan kivasti sujui. Eli koira juoksee eteenpäin eikä juoksuseuraa, seisoo enemmän kuin istuu, kiemurtelee käpälöinnissä vaivautuneena, mutta pitää katseensa nakissa. Näyttelykoulutuksen jälkeen olin varannut oman vuoron, sen perään oli vielä SR:n vuoro, eli kolmen tunnin setti Floralle. Mukaan liittyi MH laumoineen.

Aloitettiin jättävien erottelulla. Murustelin käsin lihapullan (kuka niitä kotona ehtii ja jaksaa pilkkoa) ja käskytin sekalaisia asentoja paikallani seisten, oikeasta naksautin ja heitin namin. Sitten toisen lihapullan verran samaa takaperin kävellen. Sitten vielä yksi setti etuperin rinnakkain kävellen ilman seuraamista. FLORA TEKI KAIKKI OIKEIN! KAIKKI!! Miksei se osaa niitä seuraamisesta? Leikittiin vähän, sitten vein Floran kentälle laidalle hihnaan huilimaan.

Ruutu. Ensin vietiin motsku pari kertaa yhdessä, Flora pinkoi hyvällä vauhdilla ruutuun. Sitten käytiin ruudussa, mutta en pudottanutkaan lelua. Flora lähti, mutta alkoi empiä eikä mennyt ruutuun asti. Kannustin jatkamaan ja palkkasin heti kun oli nauhojen sisällä. Sitten mentiin naksun ja lihapullan kanssa lähelle ruutua, käskin ruutuun, oikeassa kohdassa stop ja naks. Flora pyrki jäämään liian eteen, mutta havaitsin saavani sen pakittamaan huiskimalla käsillä... palkkasin niin, että Flora joutui hakemaan oikean paikan aina uudestaan. Tätä yhden murustellun lihapullan verran, sitten toisella lihapullalla stop, maahan ja naks. Tämä on uusi juttu, mutta Flora meni joka kerta maahan nopeasti juuri niille sijoilleen. Loppuun vielä vauhtiruutu lelun viennillä ja sitten taas koira tauolle.

Hyppyharkkoina tein liikkuvaa hyppyä, kolme estettä perussarjaa ja seitsemän jalan päähän 60 sentin tokohyppy. Neljä kertaa ilman kapulaa, sitten neljä kertaa kapulan kanssa. Lainasin hallin laatikosta painavimman löytämäni kapulan, jonka joskus totesin vertailemalla painavammaksi kuin oman 650-kapulani. Kaikki hypyt menivät tosi hienosti. Viimeksi fyssarin kanssa tuli puheeksi tämä, ja hän (hypytyksen tunteva hevosihminen) oli sitä mieltä, että etäisyydeksi voi panna ihan mitä vaan koiran mukaan, ihan turha sitä yhdeksää ja kahdeksaa jalkaa on vääntää, jos ei kerran onnistu. Seitsemän jalkaa on Floralle sopiva väli ja se siitä.

Ryhmäpaikkamakuussa neljä koiraa rivissä kuin merlet orrella :) Mentiin ulos, sisälle jäänyt JH raportoi Floran vinkuneen. Hallista poistuminen on liian jännää. Paikkamakuun jälkeen vedettiin liikkuroituna koko avoimen luokan setti ilman välipalkkoja. Seuraaminen ihan ok, käännökset taas... ööh. Liikkeestä maahanmeno muuten erittäin hyvä, mutta jämähti taas maahan, tarvitsi kaksi käskyä ja silti jäi vajaaksi. Luoksetulo eteentuloon asti erittäin hyvä, jäi taas niin väljäksi, että väliin olisi mahtunut kolme merlecollikkaa... Liikkeestä seisominen täysin hyvä. Noudossa lähti haukkuen ja murrasi vielä kapulalle. Kauko-ohjauksessa oli tosi huono fiilis, Flora oli selvästi vastahakoinen tekemään koko liikettä. Molempiin nousuihin tuplakäsky, maahanmenoissa lösähti lonkalleen ja taittoi etutassua rinnan alle, oikein kunnon löhöasentoon. Estehyppy virheetön. Hmmm... Flora oli tosi skarpisti mukana koko ajan ja tiesi, mitä ollaan tekemässä. Tekisipä näin hyvin kokeessakin, mutta tiedän, ettei tee! 

Pidettiin tauko ja jatkettiin vielä hyppyjä, kasasin pk-esteen 80 senttiin. Hetsasin Floraa motskulla ja käskin lennosta hyppy! Heitin lelun koiran hypättyä. Pari kertaa piti lähettää uudelleen kun Flora jäi epäröimään esteen eteen. Pari ensimmäistä kertaa annoin kiertää tuomaan lelua, sitten siirryin niin, että suora linja koiralta luokseni tuli hypyn kautta, huusin hyppy, kehuin ja kannustin tulemaan yli. Näin Flora myös teki :) Kaatoikin esteen vain kerran...

Tauon jälkeen tunnari. Viisi väärää ja oma, väleihin murustelin lihapullan. Flora odotti maassa, menin sen viereen ja sanoin rauhallisesti tunnarikäskyn. Flora kipitti tunnareille ja etsi huolellisesti kaikki lihapullanpalat, otti oman ja oli jo tuomassa sitä, mutta pudotti sen vaikka kehuin heti, ja palasi tarkistamaan, josko kuitenkin olisi jäänyt joku lihapullanmuru huomaamatta. Toi sitten oman. Lisää lihapullaa palkaksi. Toisella toistolla jätin taas Floran maahan, ja vein oman takaisin, en pannut nameja. Flora toi oman, mutta jotain häikkää tässä oli, koska otin vielä yhden samalla tavalla, että menisi kokonaan oikein. Viimeisellä sitten hyvin. Tosin nakki-lihapulla-kissanruoka-käsillä klähmitty, pureksittu ja kuolainen tunnari varmaan haisi lähtöpaikalle asti. Niin, Flora puree tunnaria, vaikka noutokapulaa ei koskaan, eli jostain kuormittuu ja purkaa sitä puremiseen.

Oli hyvä setti, saatiin kaikenlaista hyvin eteenpäin :)