Käytiin treenailemassa paikallisen Citymarketin parkkihallissa. Siellä on kuivaa ja aina tilaa, ja siellä on nyt sitä häiriötä, jota tarvitsemme. Tosin lattia on sekä likainen että liukas.

Otin Vekan ensin, saatiin yllättäen hyvä vetoleikki fleecehihnalla. Sitten hihna pois ja seuraamaan. Lähellä ei ollut mitään eikä ketään, mutta Vekan pää pyöri kuin pöllöllä, annoin aina vaan uutta käskyä kun katseli muualle. Hyvin kyllä muuten seurasi. Otettiin 10–20 askelen pätkiä, palkkaus lankapallolla, en uskaltanut heitellä holtittomasti pomppivaa tennaria. Veka otti pallon aavistuksen laimeasti, olisiko kuitenkin pitänyt jatkaa vetoleikkilinjalla? Ensi kerralla verkkarinlahje mukaan. Kontaktiharjoitus meni vähän tassuun. Halusin istuttaa Vekaa hetken kontaktissa, mutta pää pyöri taas ja seuraamiskäskyä uusimalla Veka lähti aina uudelle rundille kiertämään takaani perusasentoon. Vekan mielestä kontakti ei ole tekemistä, mutta kiertäminen on. Ei muuten yllätä yhtään. No, saatiin kuitenkin kontakti ja palkka. Sitten kaukot. Toinen ylösnousu oli nihkeä ja vajaa, uusin käskyn. Palkkasin kolmannesta ylösnoususta heittämällä pallon taakse. Sitten koiran vaihto. Flora ulvoi autossa kuin susi...

Floran kanssa revittiin myös hihnaa aloituskohtaan asti. Kolmeen ensimmäiseen perusasentoon tuli äänitehoste, joka pieneni joka kerralla ja lopuksi jäi pois. Tehtiin seuraamispätkiä, tosi hyvin seurasi, mutta vilkuili sinne tänne. Yritin tehdä kontaktin pudotessa sunnuntaina opitun korjauksen, mutta mahtoiko yksikään tulla ajoissa, sen verran nopeasti Flora varasteli vilkaisuja ympäri hallia. Hyvästä seuraamisesta palkaksi revittiin patukkaa. Sitten vähän vauhdikkaat kaukot, vähän ennakointeja, vähän haukahduksia... palkkasin vasta kun tuli hiljainen nousu vasta käskyllä.

Hyvä treeni oli, kumpikin koira leikki heti reippaasti ja teki liikkeitä hyvin :)