Maanantaina Veka pompahteli agitreeneissä. En enää tarkkaan muista, mitä tehtiin, ainakin muutama kiekka hiukkaskiihdytintä, parit vauhtikepit, puomin alastuloa aika paljon siten, että juostiin lujaa puomille, Veka pysähtyi namialustalle, juoksin ohi ja vapautin käskyllä. Tutustuttiin ihmisnuoleen eikä oikein saatu sitä skulaamaan. Se ei ole suuri vahinko, koska ei sillä paljon sovelluksia ole. Kaikki muu meni hyvin ja hauskaa oli :)

Tiistaina Flora kävi TamSKin valmennusryhmän tokotunnilla. Teemoina avoimen kaukokäskyt ja luoksetulo. Alkuun ryhmäpaikkamakuu, kaksi minuuttia piilossa. Tässä ei kummempaa kuin pientä levottomuutta kaikilla – viereisellä kentällä oli agiryhmä, jonka koirat huusivat kuin tuomiopäivän pasuunat. Tehtiin ihan kisamaiset kaukot. Ne onnistuivat, mutta koira tuntui aika jähmeältä ja alkoikin sitten jumittaa. Floralla on ollut kotona kaukoissa ylimääräisen säätämisen takia kova kuri, josta pitäisi nyt jalostaa hauska ja vauhdikas liike. Eli lelupalkkaa kehiin, vapautus lelua heittämällä. Tätä kokeiltiinkin, Flora hämmästyi siitä ensin, mutta suunta on oikea. Luoksetulossa lähtövauhti oli hyvä ja stoppi ok, mutta stopista lähtö hidas. Tähänkin vauhtilelupalkkaa.
 
Keskiviikkona otettiin vain pikaisesti Floralle kaukot ja molemmille tunnari. Tunnarissa viisi kapulaa väljässä rivissä. Veka kipitti kapuloille, nuuskaisi kaikkia ja toi oman. Kiitos. Floralle panin kaukoissa takapalkaksi metvurstiviipaleen ja pidensin matkaa sen verran kuin sisällä mahtui pidentämään. Siitä 1–4 vaihtoa ja vapautus palkalle. Hienosti meni. Tunnari samanlainen kuin Vekalle, nyt ilman mitään nappula-apuja. Flora ryysi kapuloille, viipotti nuuskimassa sinne tänne ensin kapuloita, sitten ympäri eteistä, josko oma olisi piilossa, sitten kapuloita, sitten ympäri ämpäri ja vielä kapuloita, joista bongasi oman. Onnistui siis, mutta jotain apuja täytyy vielä miettiä tähän kun keskittyminen on tätä luokkaa.
 
Torstaina ja perjantaina vaan rötvättiin eikä tehty mitään. Ei joka päivä tartte treenata.
 
Lauantaina oli tokokurssi TamSKilla. Varasin ennen tokoa vuoron Floran hyppyharkkoja varten, koska niitä ei ole fyssarikäynnin jälkeen ehditty tehdä. Kotona on tehty fysioterapeutin neuvomia harjoituksia eli molemmille lyhyellä korokkeella seisomista ja Floralle lisäksi ristikkäisten tassujen nostelua. Koroke on ihan helppo, mutta tassujen nostelussa ällistytti, miten koiran toinen takatassu voi olla aivan kevyt ja toinen painaa kuin LYIJY! Flora todella nojaa oikeaan takaseen, ja sen on hyvin vaikea tasapainoilla kahdella tassulla oikean takasen ollessa ilmassa. Harjoitukset jatkuvat. 
 
Hyppyharkkoina tehtiin
– perussarja x 5
– perussarja kapulan kanssa x 2
– kasvava sarja x 5
– neljä etäisyyttä eli kolmen hypyn sarja, jossa yksi väli oli kuusi jalkaa ja toista pidennettiin 9-12-15-18 jalkaan
– liikkuva hyppy x 5, nostot 30-35-40-45 ja laskut 35-25.
Kaikki meni aivan nappiin! Ei mitään steppailuja ja väliaskelia! Mitä ilmeisimmin selässä ollut jumi ei haitannut Floraa perussarjalla ja set pointissa kuuden jalan välillä, mutta askelen pidentäminen liikkuvan hypyn yhdeksän jalan väliin ei onnistunut. Fyssarin käsittely, kotona tehdyt harjoitukset ja tauko hypytyksestä olivat nyt sitten avanneet jumin ja Flora hyppeli hienosti kaikki harjoitteet. Voi onnea!
 
Tokokurssilla ensimmäisellä kierroksella teemana olivat kaukokäskyt ja toisella luoksetulo. Ensin kaukot kisanomaisesti. Muuten hieno, mutta toinen istumaannousu tarvitsi kaksi käskyä. Tähän lääkkeeksi vauhtipalkkaa heti toisesta istumaannoususta ja pitkää sarjaa ainakin kymmenellä vaihdolla. Näitä sitten tehtiin, meni hienosti. Luoksetulossa sitten olikin ongelmia enemmän. Stoppi oli ihan ok, mutta Flora lähtee stopista ravilla lönkytellen. Tätäkin pitää tehdä vauhtipalkalla. Eteenistuminen jäi aivan törkeän kauas – luoksetulossa on varmaan tehty pitkältä matkalta liikaa vauhtipalkkoja ja liian vähän eteen pysähtymistä. Loppuun tehtiin paikkamakuu, kaksi minuuttia piilossa, ei huomautettavaa.
 
Kotiin vaihtamaan koiraa ja Vekan kanssa takaisin Tallille... Veka ei tokoillut huomisen kokeen takia. Sen sijaan mentiin vääntäämään siltä istumista ja kontaktia pois näyttelykoulutuksessa! Kävi kyllä mielessä, olikohan ajoitus nyt ihan loppuun asti mietitty... mutta näyttelyharjoituksia todella tarvitaan toukokuuta varten. Meillä oli jokaisen tokokoirakon ongelma eli koira esitti näyttelyravin sijasta juoksuseuraamista. Jätin pallon maahan, ja sitä kohti ravatessa saatiin katse palloon ja kuono eteenpäin. Lopuksi pallo oli jo taskussani, josta heitin sen ravipätkän lopuksi. Tähän oma käsky ja omat vermeet eli näyttelypanta ja -hihna tietysti mukaan, ei ole ylivoimainen temppu oppia. Tuomaria esittävä kouluttaja kävi klähmimässä Vekaa ja katsomassa hampaat, mikä oli Vekan mielestä ällöttävää, mutta pihvitikun avulla se pysyi paikallaan.