Pähkäilin vielä luoksetulon eteentuloa. Mitä käskyn TÄNNE pitäisi tarkoittaa koiralle? Se ei tarkoita "lähde nopeasti juoksemaan tännepäin". Sitä toimintoa tarvitaan lenkillä, ja sille on oma sana. Tokon luoksetuloliike on aivan eri asia: TÄNNE tarkoittaa "istu suorassa ja tiiviisti ohjaajan edessä". Samoin kuin NOUDA tarkoittaa "istu suorassa ja tiiviisti ohjaajan edessä noutokapula suussa" – ei sekään tarkoita "käy hakemassa noutokapula". Vaikka alkeet on tehty oikein, jossain vaiheessa olen itse hukannut tämän punaisen langan ja käskyn perimmäisen merkityksen. Loppuasennon merkitys on hämärtynyt ja koirille on tullut epävarmuus. Jos käskyn tarkoittama loppuasento on koiran mielessä selvä ja kirkas, se pyrkii siihen mahdollisimman nopeasti.

Tänään siis molemmat koirat tekivät kotona eteentulon alkeita 50 toistoa. Jos pari kertaa viikossa tehtynä saadaan yhteensä 100 toistoa viikkoon, pitäisi homman alkaa korjaantua. Määrä ei koulutuksellisessa mielessä ole edes suuri, pieni kourallinen nappuloita per kerta. Seisoin siis suorana kädet palkkaamassa keskilinjalla kiinni vartalossa, joka nappulan mukana tuli luoksetulokäsky. Kumpikin koira tuli heti aivan kiinni ja suoraan, teki niin kuin pitikin.

Flora teki lisäksi tunnaria ja vähän metallikapulan pitoa. Otin viisi upouutta tunnaria (olen käyttänyt samoja useamman kerran, pannut vain oman poistoon), omaa pitelin tunnarien asettelun ajan ja merkkasin rastin sen päähän. Jätin Floran maahan tunnarien viemisen ajaksi, käskin rauhallisesti perusasentoon, silitin vähän rinnasta, hengitin syvään, katsoin tunnareita ja annoin käskyn mahdollisimman lakonisesti. Flora ponkaisi ulahtaen tunnarien luo :D Ensimmäisellä toistolla viipotti nuuskimassa sinne tänne, potki tunnareita, otti sitten oman ja toi. Tarkistin merkin ennen kuin palkkasin. Floran syödessä palkkaa vein oman takaisin eri paikkaan. Toinen toisto oli aika samaa settiä, Flora pysyi kylläkin paremmin tunnarien luona eikä tarkistellut ympäristöä. Toi taas oman ja sai palkkalautasen. Kolmannella otoksella kiljaisi mennessään ja rouski yhtä väärää ennen kuin otti oman eli alkoi jo vähän keittää. Metallikapula pysyi suussa hyvin, sitten annoin sitä alempaa niin, että Flora joutui vähän nostamaan sitä, tämäkin ok. Kiitos ja ruokakippo.