Floran kanssa Tallilla.

Piti ehtiä vaikka ja mitä, mutta jäätiin sitten hinkkaamaan jättäviä. Yritin tehdä maa-seiso-istu-sarjaa tässä järjestyksessä, mutta sitkeästi Flora seisoi istumiset, vaikka yritin miten ääntää käskyt mahdollisimman eri tavalla ja antaa vartaloapuja ja kaikkea. Poltin käämini ja painoin koiran istumaan. Oikeasti kun käämit palaa, pitää ottaa naksutin, joten ryhdistäydyin ja otin naksuttimen. Naksutin Floralla kaikkia kolmea asentoa nopeasti sekalaisessa järjestyksessä ilman mitään apuja. TEKI KAIKKI OIKEIN. Mutta seuraamisesta ei istuta ja sillä sipuli. Tähän vääntämiseen sitten tärvättiin kallista treeniaikaa.

Sitten yritettiin pikaisesti ruutua, kun kerran olin rakentanut sen valmiiksi. Vähän lisää matkaa, ehkä viisi metriä, ja palkka lelua heittämällä. Ruudussa oli ensimmäistä kertaa kulmamerkit, lainasin hallista matalat lättymerkit, ihan erilaiset kuin omat kartioni, ja kuten arvasinkin, Flora tarjosi kulmissa merkille menoa. Kun se ei kelvannut, juoksenteli sinne tänne. Ei yhtään ajatusta koko hommassa. Sain kuitenkin palkattua Floran ollessa ruudun sisällä, koska se kerran juoksenteli ruudun läpi. Pari kertaa pysäytin stop-käskyllä ja palkkasin siitä.

Hyppyharkkoina tehtiin

– set point okserilla eturimat ristikkona 35, 45, 55, 65 senttiä ja takaisin

– perussarja x 3

– perussarja kapulan noudolla x 2

– kasvava sarja 6-7-8-9 x 3.

Kaikki hyppyhommat onnistuivat hienosti! Perussarjalla ihan hienoista viistämistä vasemmalle, mutta syyhän tähän tiedetään eli painon takajaloille varaamisen epätasapaino.

Treenin lopuksi kun koira oli jo väsynyt, tein tunnarin. Oma kapula oli ollut 45 minuuttia taskussani. Viisi minuuttia taskussa ollut kapula löytyy helposti lojuttuaan pari tuntia metsässä, mutta että lattialla nenän edessä, lallallaa. Ei mitään ajatusta tässäkään hommassa. Flora nuuski kapuloita, nuuski ja juoksenteli ympäri ämpäri hallia. Pari kertaa huikkasin sitä takaisin kapuloille päin. Nosteli kaikki väärät, sitten vihdoin viimein otti ja toi oman. Ainoa myönteinen asia tässä oli se, ettei Flora lähtenyt tarjoamaan vääriä kapuloita, vaan hylkäsi ne heti nostettuaan.