Kotitokoilua. Otin Vekalle muutamat noudon palautukset: kapula lattialle minun ja koiran väliin ja noutokäsky. Veka hiissasi kapulaa lattiaa pitkin, käveli sen yli, nosti hii-taas-ti ja hiipi varovasti eteeni pää pitkällä etukenossa. Ihan kauheaa siis oli Vekan mielestä tämä. Kun seison ja tuijotan niin aina on kauheaa. Pari kertaa sitten työnsin kapulan Vekan suuhun ja pakitin innostavasti kehuen, sitten ei Vekaa ahistanut enää. Ihme tyyppi kyllä, ei voi liikkua, jos minä en liiku. Pelkkää harmia tulee jos pitoharjoituksia yrittää, vauhdin hurmaa tarvitaan noutoon.

Flora teki muutamat seiso-maahan-seiso-kaukot, edelleen koiran edessä istuen ohjaamalla. Nyt on siinä kintaalla, alkaako pelkkä käsimerkki ilman namia kädessä mennä läpi; ihan vielä ei, mutta eiköhän se kohta ala valjeta. Sitten tunnari, neljä kapulaa. Ei mitään apunameja tai piilotusta. Flora ponkaisi kapuloille, nuuhkaisi nopeasti kaikkia, otti oman, mutta pudotti sen kun en sanonut mitään, lähti säätämään ja nuuski ympäriinsä arvellen oman olevan piilossa. Onneksi kuitenkin poimi uudestaan oman niin että ehdin kehua, jolloin Flora lähti tuomaan kapula. Otin oikean luovutuksen. Pito oli sitä, mitä ruutuesineiden kanssa pahimmillaan oli... eli kapula putosi pari kertaa, Flora nosti sen ja hetken annoin pitää kehuen koiraa ennen kuin otin kapulan. Voisi melkein jo miettiä tunnarin viemistä hallille. Loppuun metallikapula, joka ei vielä noussut lattialta, mutta suuhun annettuna Flora piti sitä ihan hyvin ja tiivisti luovutukseen kun pakitin askelen ja toisen. Hyvin etenee tämäkin :)

Huhtikuulle Veka on ilmoitettu kahteen tokokokeeseen ja Flora yhteen. Taisin myös möläyttää ääneen vieväni Floran collieiden tokomestaruuskisaan voittajaluokkaan kesäkuun lopussa... olettaen, että revimme ensin jostain avoimen luokan ykkösen. Ja että saan koiran oppimaan liikkeet. Paikkamakuussa en näe ongelmaa, siinähän on vain minuutti lisää avoimeen. Metallinouto etenee, tunnari etenee, hyppynoudon Flora osaa, liikkeestä istumisen todellakin osaa... Ruutuun Flora menee lyhyeltä matkalta, pysähtyy sinne ja menee maahan, tähän vain matkaa lisää ja seuraamiseen tulo mukaan. Seuraamisessa nyt aina riittää työtä, mutta ei se ihan toivotonta ole. Floralla on vahva maahanmeno, uskoisin että se saadaan luoksetuloon mukaan. Kaukot ovat vähän kysymysmerkki, mutta avoimen kaukotkin hoituivat loppujen lopuksi aika tuskattomasti. Muuten en voittajan koetta suunnittelisi vielä näin pian, mutta mestiksiin osallistuminen (kun ne vielä ovat tällä kertaa ihan lähellä, naapurikaupungissa) kannatuksen vuoksi ilman tulostavoitetta houkuttaa.