Maanantai Veka oli jo terve ja pääsi agitunnille. Ai kauhee, mitä siellä taas piti tehdä. Putkesta neljän esteen rivi takaakierto-päällejuoksuja, poispäinkäännöksellä puomille, sama homma uudestaan... ja vielä kerran. Ihmeekseni takaakierto-päällejuoksut onnistuivat! Vain viimeinen tuotti ongelmia, Veka kiersi estettä, koska aloin liian aikaisin kääntyä puomia kohti. Poispäinkäännös oli tooosi kökkö, pari kertaa niin kökkö, että koira meni putkeen. Ja puomin kontakti. Vekahan ei oikein halua liikkua, jos minä en liiku, ja jumittui laskevan osan puoliväliin kun pysähdyin. Odotettiin, josko se olisi laskeutunut itse, mutta ei. Tuli alas asti vasta kun Riikka meni osoittelemaan lattiaa. Otettiin puomia lopuksi vielä muutaman kerran, kehuin heti kun Veka pysähtyi 2/2, kävin palkkaamassa nameilla, sitten kävelin pois ja vapautus vähän matkan päästä. Tämä meni hyvin. Eipä mitään ihmeempää etenemistä näin harvoilla harjoituksilla kannatakaan odottaa. Kokonaisuutena hyvät treenit!

Tutkailimme myös vaikeaa tokohyppyä. Ensin lentäviä lähtöjä, pallo lensi kun Veka oli hypyn päällä. No joo, mutta perusasennossa sitten istui kuin tatti. Otin plan B:n eli naksuttimen ja naksutin koiran katsoessa estettä. Alkoihan se nopeasti sitä vilkuilla, mutta vain vilkaisi ja sitten taas tuijotti minua. Eikä lähtenyt käskyllä mihinkään. On kyllä uskomattoman vaikea liike meille tämä! Eihän tälle enää voi kuin nauraa!

Kotona halusin pureutua Floran eteentulo-ongelmaan palaamalla alkeisiin. Istuin jalat harallaan, namikädet rinnalla, Flora suorastaan ui liiveihin ja sai nameja. Mutta seisten ei, ei vaan hahmota. Huomasin, että korjaava taka-askel lipsahtaa minulta aivan äärettömän helposti. Juuri siitä olisi pyrittävä pois. Otin sitten askelia sivulle niin, että pyörin paikallani. Tässä Flora korjaa, jos pyöritään vastapäivään ja sen takapuoli jää askelessa oikealle (minusta katsoen), mutta toiseen suuntaan ei korjaa vaan jättää takapuolen vasemmalle perusasentoa kohti. Ylipäänsä sen takapuoli on koko ajan vinossa vasemmalle. Tarjosi taas perusasentoakin kun ei ymmärtänyt, mitä haluan. Erilaisin steppailuin, ohjailuin ja houkutuksin palkkailin Floraa keskilinjalta. Palkkaisin vain suoria ja tiiviitä, mutta mutta... koirahan roikkuu vain käsiavuissa kiinni eikä tee mitään itse, asian oppimisen kannalta huono juttu. Tekisi mieli naksuttaa tätä, mutta en tiedä miten saada koira tarjoamaan haluttuja asentoja. Miten päästä riittävään vahvistetiheyteen?

Pääsin Floran kanssa PKY:ssä aloittavaan tokon kisavalmennusryhmään, jota vetää Kortteen Merja. Teki mieli tanssia pienet lambadat ilosta :)