Vekan maanantaiagi jäi väliin, koska olin vielä heikkona, vaikka kuume laskikin maanantain aikana ja pahaa enteillyt kurkku- & korvakipukin hyytyi jo lähtökuoppiinsa. Maanantai meni siis aivan harakoille.

Tiistaina tein molemmille koirille etupihalla avoimen luokan liikkeitä putkeen ilman välipalkkoja: pieni seuraamispätkä, jättävät, nouto ja kaukot. Luoksetuloa en viitsinyt ottaa jäisellä parkkiksella. Veka teki ensin. Jouduin pyytämään kontaktia monta kertaa, koska naapuri rapisteli ovellaan. Seurasi kuitenkin kivasti, painoi jopa vähemmän kuin yleensä. Liikkeestä maahanmeno hyvin. Liikkeestä seisomisessa kääntyi poikittain kun olin kääntymässä koiran takana, uusittiin ja nyt hyvin. Nouto oli hyvä, jäi taas kauas, mutta annoin kaksi lisäkäskyä, joka nouda-käskyllä hinasi itseään vähän lähemmäs. Sitten kaukot ja voi ei, pihalla käveli IHMISIÄ! Kaukot olivat siis häiriintyneet, luimistelua ja vilkuilua ja tuplakäskyt maahanmenoihin. Näinpä, ei ihme, ettei onnistu kehässä kun on tuomari ja liikkuri ja toimitsijat ja yleisö... Olin vievinäni koiran ulos "kehästä", sitten vasta pallo. Aina kun vapautin ja kehuin liikkeiden välissä, Veka pompahteli ympäriinsä etsimässä palkkaa, ja sitten sitä sai taas säätää sivulle aivan kuten kahdessa edellisessä kokeessakin, joissa se on ravannut ympäri kehää liikkeiden väleissä. Pitäisikö ottaa pk-linja ja oikeasti vain kehua hillitysti istuttaen koiraa sivulla koko ajan ja seurauttaen liikkeiden aloituspaikkoihin?

Flora sai repiä hihnaa "kehään" asti. Kiva seuraaminen. Liikkeestä maahan ok. Liikkeestä seisomista ei voinut tehdä, koska pihalla käveli IHMINEN! Istui, uusittiin, istui, uusittiin, ja kun Flora oli lyömässä persusta penkkiin kolmatta kertaa, nostin sen karvoista ylös, hikeennyin kun sen verran monta kuukautta tätä on hinkattu, että pitäisi jo olla jättävissä ne korvat käytössä. Uusittiin vielä kerran kokonaan ja nyt oikein. Nouto oli hyvä ja kaukot suorastaan erinomaiset. Sitten "kehästä" pois ja motsku esiin. Samoin kuin Veka, Florakin juoksenteli etsimässä palkkaa liikkeiden välissä kehuessani. Sille nyt ainakin pk-kokeidenkin takia suorastaan pitäisi pitää se linja, että koira odottaa sivulla ja seuraa käskyn alla liikkeiden välit, ihan turhaa tuollainen juoksentelu on. Kyllä treeneissä on sitä jeejee-kivaa ihan tarpeeksi.