Perjantaina käytiin Demarilla TamSKin agivalmennusryhmän koulutuksessa Anu Rantasen opastuksessa. Rataa riitti 32 esteen verran... tehtiin siis pätkissä. Ensimmäisellä kierroksella askarreltiin putken jälkeisen hypyn takaakierron kanssa. Koira pitää heittää rohkeammin esteelle ja jatkaa itse matkaa eikä jäädä pällistelemään koiran tielle. Puomin kontakti oli huono, Veka hiipi hitaasti alas. Mutta pysyi kyllä sitten hyvin, palkkailin makkaralla. Puomilta hypyn takaakierto ja kepeille. Kepeillä Veka pysähtyi aivan lopussa kun pysähdyin itse. Siitä väärään putkeen päähän, sitten oikeaan. Sitten jotain hyppyjä ja A, Veka luisteli nelitassujarrutuspersmäkeä kontaktille. A:lta mentiin pimeään putkikulmaan. Roiskaisin huolimattomasti, Veka hyppäsi putken yli... parikin kertaa. Vähän huolellisemmin pitää jaksaa saattaa. Putkesta kiepautus hypylle, siitä renkaalle, ensimmäinen kierros päätettiin tähän.

Toisella kierroksella aloitettiin putkesta, kiepautushyppy, rengas, kepit... mitähän sitten. Heitin pallon aina kun eksyin... taas A, siitä hyppy ja uukkari. Kokeilin tähän jotain räpellystä, sitten jaakotusta. Jaakotus onnistui! Rasti seinään. Siitä taas hyppy ja suunnanmuutos, tähän valssi, jota tarjosin kovin myöhässä. Siitä vielä putki ja pari hyppyä. Toisen kierroksen lopussa alkoi Vekalta virta loppua, olihan se jo juossutkin melkein kaksi tuntia pallon perässä. Se möngersi putket niin, että ihmettelin, mihin koira jäi. Otettiin sitten loppurutistus ja kiitos.

Veka oli kentän laidan odoteltaessa varsin viisas lassie. Ihmettelin, miksi se seisoskeli tuolin takana pää kontaktikenossa ja nosteli tassuaan. Puhelimeni oli luiskahtanut taskusta ja jäänyt lattialle, Veka oli löytänyt sen ja ilmaisi sitä asettelemalla tassuaan sen päälle :)