Tiistai, keskiviikko ja torstai vedettiin kotitreeniä. Vekalle perusasentoja ja tunnari. Yritin saada Vekan tulemaan perusasentoon sattumanvaraisista suunnista parin askelen päästä. Takaa kiertämällä se tuleekin ok, samoin tehdessään vasemmalla niin ison lenkin, että kävelee sivulle suoraan takaa. Mutta tullessaan liian suoraan vasemmalta jää vinoon, koska takapuoli ei siirry tarpeeksi. Keskiviikkona ja torstaina samat sävelet. 

Tunnaria otettiin tiistaina vain yksi toisto, neljä kapulaa. Veka odotti eteisessä asetellessani kapulat keittiöön, käveli sieltä vähän epävarmasti, mutta kapulat nähdessään kipaisi niille nopsasti :) Nosti yhtä väärää, mutta hylkäsi sen, otti oman ja toi nätisti. Hyvä Veka! Aika mahtavaa, että naksulla on nopeasti ja helposti saatu melkein valmis liike! Puuttuu vain lähetys- ja luovutusasento, välimatka ja vieras paikka. Keskiviikkona taisi olla yksi kapula enemmän, mutta meni vielä paremmin, Veka meni tosi reippaasti kapuloille ja poimi oman heti löydettyään sen, ei edes tarkistanut kaikkia. Samoin torstaina, vielä yksi kapula enemmän, vielä varmempi nosto :)
 
Floran osalta avoimen kaukoissa pitää nyt oikeasti edetä. Tiistaina panin palkan lautaselle koiran eteen ja nousin polviseisontaan. Otettiin neljä toistoa, näytin ja käskin muutaman vaihdon, sitten sanallinen vapautus. Vaihdot itsessään menivät hyvin eikä Flora pomppinut vaan odotti käskyt. Harmittavasti jokaiseen vaihtoon vain kuului ruokakippoaan odottavan nälkäisen koiran kiljahdus... Keskiviikkona tehtiin samoin, mutta rohkenin nousta jopa seisomaan. Flora taisi mekkaloida vähemmän, ja teki tosi hyvät vaihdot. Nyt vaan välimatkaa rakentamaan. Torstaina otinkin pienen askelen taakse, ja yhtä hyvin meni :)
 
Floran tunnari ei ole ihan niin valmis... tiistaina yritin toiveikkaasti samanlaista kuin Vekalle, mutta kahdesti Flora toi aivan pokkana ensin väärän ja sitten vasta oman kun ei ensimmäinen kelvannut. Se haistoi yhden neljästä kapulasta olevan oman, mutta eipä jaksanut tarkentaa, nappasi vain jotain. No ei sitten näin. Tein taas kasan ja piilotin oman, niin hyvin, että Flora etsi ja etsi, kunnes autoin menemällä vähän lähemmäs kapulaa. Se kävi monta kertaa häiriökasalla ja loppujen lopuksi nostikin epävarmasti yhtä. Ei kuitenkaan tuhlannut kasaan sen enempää aikaa, koska huomasi heti, ettei oma ole siellä. Tämä oman piilottelu ei nyt oikein ole johtamassa mihinkään, Flora pitäisi saada vähän keskittymään hommaansa. Keskiviikkona levittelin seitsemän kapulaa, joista yksi oli oma, ja ripottelin väleihin maton värisiä ruokanappuloita. Flora ponkaisi kapuloille ja alkoi heti nuuskia nappuloita esiin. Se nosti omaa, pudotti sen ja tarkisti vielä, olisiko joku nappula jäänyt huomaamatta, sitten otti oman ja toi sen. Jes! Torstaina sama homma, Flora etsi nappulat, haistoi oman, nappasi sen vierestä väärän – ei taas jaksanut tarkentaa. Näki kuitenkin naamastani, että nyt ei ollut se kapula... jätti väärän ja kävi hakemassa oman. Toivoa on!