Perjantaina Flora tokoili ennen Vekan agitreenejä. Avon kaukot tosi hyvin. Maa-seiso-maa-vaihdoissakin alkoi olla jo vähän järkeä mukana :) Istu-seiso-istu menee vielä aika säätämiseksi. Mutta ihan kehityskelpoiset kaket meneillään! Sitten Flora tutustui metallikapulaan. Lähdettiin liikenteeseen ihan pitoharjoitusmeiningillä kuten puukapulankin kanssa. Tyrkytin metskua koiralla ollen iloinen ja kannustava. Floran mielestä se oli vähän yök, mutta lenkkimakkara voitti ja Flora otti kapulan itse suuhunsa, ehkä noin viisi pientä toistoa. Tässä varmaan riittäisi yksi hyvä toisto kunnon palkalla per kerta. Tunnarissa perussettiä eli häiriökasa ja oma piilossa vaatekasassa, kenkien seassa, oven takana. Flora löysi sen nopeasti, tosin se välillä vähän fuskasi ja kurkisteli, mihin jemmasin kapulaa.

Lauantaina Veka kävi TamSKin tokokisatreenissä. Paikkamakuulla aloitettiin. Alokaskoirakoita oli kaksi ja avoimen koirakoita kaksi. Menimme tarviketelttaan piiloon. Paikkamakuussa ei ollut mitään ongelmaa. Varsinaista avoimen ryhmäpaikkamakuuta, jossa kaikki ohjaajat menisivät kolmeksi minuutiksi piiloon, emme ole päässeet tekemään yhtään kertaa... parasta toivoen siis kokeeseen; toisia koiriahan Veka ei mene häiriköimään, minun perääni hipsimättömyys ei pomminvarmaa ole.

Liikkeinä teimme luoksetulon, noudon ja kaukot. Luoksetulossa hytkähdin käskyllä samoin kuin viimeaikaisissa harjoituksissa, ja Veka lähti reippaasti liikkeelle. Pysähdys venyi ihan tolkuttomasti, Veka hiipi vielä monta askelta... loppumatkan tuli ravilla, istui vinoon ja kauas, tuli perusasentoon ihan vimpulaan. Mikä oli ihan arvattavissa. Noudossa ihan samat virheet, lisäksi Veka arpoi vieraan kapulan nostamista. Mutta ei mitään varsinaista katastrofia kuitenkaan. Ja kaukot olivat hienot! Hienot vaihdot :) Liikkeiden välillä palkkasin vain kehuilla, Veka ei hämmentynyt vaan veti reippaasti setin loppuun.

Sunnuntaina Floran kanssa Tallille. Rakentelin hyppyharjoitteet yksin, Flora ulvoi autossa kiun susi. Ryykäsi haukkuen halliin, halusin alkuun päästellä turhat höyryt leikkimällä, ei nyt ihan ilmaiseksi kuitenkaan vaan palkaksi perusasennosta. Flora tuli kiljaisten sivulle, jahas ja uusiksi, otin askelen oikealle ja ajattelin palkata vasta kun koira tulee sivulle hiljaa. Nooh, siinä sitten alkoi hallin seinä tulla vastaan Flora kiljahdellessa. Kokeilin puhuttelua, käsi koiran rinnalla ja lavalla selitin sille tiukasti & lempeästi, että ei tää toimi tälleen vaan hiljaa pitää tulla. Koko koira tärisi ja tutisi, niin kiihdyksissä se on halliin tulosta. Otin sen sitten sivulle hyvin hitaasti, hiljaa ja laamamaisesti, pari kertaa vielä piipahdus ja sitten sivulle hiljaa, pääsin palkkaamaan. Phuuh. Halliin tulo pitäisi kyllä alkaa tehdä aivan eri tyyliin... samahan se on kentälle tulon kanssa, Floralla hirttää aivan kaasu pohjaan sisääntulossa, vaikka töitä tekee sitten hyvin.

Pieni pätkä seuraamista, ihan löysää. Liikkeestä maahan hyvä. Liikkeestä seisomisen istui, uusin ja palkkasin kun seisoi, toisella otoksella heti oikein.

Ruutua naksulla, pidensin matkaa ja lähetin neliö-käskyllä, Floralla oli hiukan homma hakusessa, mutta kyllä se sinne meni ja sai naksuja. Kokeilin pysäyttää stop-käskyllä, kun Flora juoksenteli ympäri ruutua, tämä tuntui toimivan. Niinhän se pitäisikin tehdä, koirahan ei saisi pysähtyä itse.

Merkkiä myös naksulla, tässäkin vähän lisää matkaa ja lähetys tötsä-käskyllä. Sinne läks, tässäkin pysäytin stop-käskyllä. Oikein hyvin pysähtyi, ja sama juttu kuin ruudussa eli käskyllä se pitääkin pysäyttää.

Sitten hyppelyyn. Set pointissa nouseva okseri, lähtökorkeutena eturima 25 ja takarima 35 senttiä. Siitä viiden sentin nostoilla eturima 65 senttiin ja takarima 50 senttiin asti, kymmenen sentin laskuilla takaisin. Ei mitään ongelmaa.

Perussarja ihan perusmaisesti. Kaksi kertaa targetille, kaksi kertaa 250 gramman kapulan nouto. Sitten yksi hyppy pois ja viimeinen hyppy kahdeksan jalan päähän 35 sentin korkeuteen. 35, 40 ja 45 senttiä ok, sitten 50 sentissä Flora steppasi ennen hyppyä. Lyhensin viimeisen välin seitsemään jalkaan. 50 ja 55 senttiä ok, sitten 60 sentissä taas steppaus. Kokeilin lyhentää välin kuuteen jalkaan, 60 senttiä meni ilman väliaskelta, mutta kaksi viimeistä hyppyä kovin vaivalloisesti, koska tällä välillä tilaa oli taas liian vähän. Pitäisi ilmeisesti pysyä korkeintaan puolen metrin hypyissä, koska korkeammat eivät vain onnistu. Myönteistä oli kuitenkin se, ettei Flora yrittänyt kiertää eikä alittaa estettä (onneksi se ei ole keksinyt mahtuvansa juoksemaan riman ali). Kymmenen sentin laskuilla 30 senttiin ja kiitos.