Vedimme Vekan kanssa tokokokeesta 159 pistettä. Kyllä, pistettä vajaa ykköstulos. Koe meni kuitenkin sinänsä hienosti! En valmistautunut kokeeseen mitenkään, ja psyykkasin taas itseäni mantralla "ei siellä mitään koetta ole, käydään vain tekemässä liikkeet". Veka oli kehässä kuulolla, hyvällä fiiliksellä, ja suoritti omalla osaamistasollaan – jopa paremmin kuin treeneissä, koska kehuin aina iloisesti ja sitten jatkettiin, eikä huokaistu ja jääty hinkkaamaan kuten treeneissä... Tuli myös luokkavoitto, avokoirakoita oli vain neljä.

Koe oli TamSKin ja pidettiin Tallilla, tuomarina Mauri Pehkonen.

Paikkamakuu 10. Ei mitään liikuskelua tai äänitehosteita. Juuri kun koirat piti käskeä ylös, hallin katolta alkoi jumalattomalla metelillä vyöryä lunta alas, ja sitä tuli ja tuli... kun vihdoin tuli hiljaista, Veka oli jo istumassa. Joku sanoi liikkurin käskyttäneen kahdesti, en kyllä itse kuullut kuin yhden kerran.

Seuraaminen 9. Veka painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, jolloin se tietysti myös poikittaa ja edistää. Kontakti oli kuitenkin loistava. Käännökset levisivät vähän, ensimmäisen täyskäännöksen mokasin itse kompastelemalla omiin kinttuihini. Painamisesta meni vain piste, koska tuomarin mukaan koira piti kuitenkin paikkansa eikä seilannut.

Liikkeestä maahanmeno 10. Tässä ei mitään huomautettavaa.

Luoksetulo AAARGH! eli 0. Veka järkkää joka kokeessa jonkun yllärin, jota se ei treeneissä tee ja jota ei niin muodoin ole erikseen hinkattu. Tänään se tuli luoksetulossa, jättökäskyllä Veka painui maahan kun olin ottamassa ensimmäistä askelta. Sanoin "Veka..?", jolloin koira nousi perusasentoon. Itse luoksetulo oli aika ok, mutta maassa käyminen katsottiin kuitenkin vääräksi lähtöasennoksi, joka nollasi liikkeen. Stoppi valui kuin vesi hanhen selästä, ei muuta häikkää. Moni tuomari olisi huomauttanut reilusta vartaloavusta luoksetulokäskyn yhteydessä, ehkä tuomari ei vain jaksanut enää ruotia sitä kun koko liike oli joka tapauksessa nolla. Tiesin jo kehässä, että sinne meni ykkönen.

Liikkeestä seisominen 9. En tiedä, mistä meni piste, keskityin kehumaan koiraa.

Nouto 10. Ehkä Vekan paras kokonainen nouto ikinä. Ravilla palauttamisesta ei sakotettu. Kapula oli kokeenjärjestäjän, olin unohtanut oman kotiin.

Kauko-ohjaus 10. Tosi hyvä! Takapuoli ei liikkunut paikaltaan, ja Veka reagoi käskyihin heti. Ensimmäistä maahanmenoa ennakoi hiuksenhienosti. Molemmissa maahanmenoissa Veka meni sen verran vinoon oikealle, etten meinannut koiran luo palatessa enää mahtua koiran ja merkkitötsän väliin.

Hyppy 7. En tiedä, mistä meni kolme pistettä. Paluuhypyssä Veka kolautti estettä. Annoin myös aika reippaan vartaloavun hyppykäskyyn, jotta Veka varmasti hyppäisi, niin kuin se tekikin.

Kokonaisvaikutus 9. Tuomari kehui iloisuutta ja hyvää yhteistyötä :) Piste meni yhden liikkeen nollaamisesta.