Keskiviikkona ja torstaina kotitreeniä.
 
Keskiviikkona Flora aloitti kaukoilla. Sitä säätämistä taas, vaikka ohjasin tyhjällä kädellä ja piilotin namit toiseen. Noudatin tiistain kouluttajan vinkkiä ja asettelin koiran seinää vasten, ettei päässyt pomppimaan taaksepäin. Hienoja vaihtoja teki, kun ehdin syötellä nameja asennossa pysymisestä. Sitten käännösharjoitusta suoraan perusasennosta kääntyen, sekä oikealle, vasemmalle että ympäri. Flora teki hienosti, ei mitään sivulle aukeamista. Jees.
 
Sitten tunnari. Pelottava liike, pelkään pilaavani sen niin, ettei kumpikaan opi sitä koskaan. Panin käyttämättömiä kapuloita kahteen viiden kapulan kasaan, oma (vanha käytetty) niistä noin puolen metrin päähän. Sirottelin muutaman namin kapuloiden keskelle ja lähetin Floran käskyllä. Meni ja haisteli, töni kapuloita, sitten pysähtyi kun namit loppuivat. Uusin käskyn ja kun Floran kuono osui omaan kapulaan, naks ja nami. Flora hiffasi aika nopeasti naksun tulevan tätä kapulaa tönimällä. Kymmenen namin jälkeen panin naksun pois ja kannustin tuomaan kapulan, Flora toi ja sai kasan nameja. Älysikö se, miksi naksu tuli juuri tästä kapulasta? Ei voi tietää...
 
Veka teki hienoja kaukoja. Ei mitään turhaa heilumista vaihdoissa, mutta en vielä uskalla nousta muissa kuin avoimen istu-maa-istu-vaihdossa. Tavallista perusasentoharjoitusta, ihan minimaalinen käsiapu. Nyt jäi kovin taakse, eli lisää vielä käsiapua...
 
Veka teki saman tunnariharjoituksen. Vähän orastavaa jumitusta, mutta juttelin koiralle hyväntuulisesti ja toistelin käskyä, enkä ilokseni joutunut osoittelemaan kapulaa, vaan Veka haisteli muita, haisteli sitä, sai naksuja, ja töni omaa kapulaa lisää. Viimeisellä sitten tuonti ilman luovutusta. Toiveena on nyt, että koirille menisi kaaliin, miksi tästä kapulasta tulee naksu ja muista ei.
 
Torstaina samaa. Floran kaukot ihan jees, seinää vasten taas. Istu-maa-istu-vaihtoa teki siten, että namit olivat kasassa vieressäni ja näytin tyhjin käsin vaihdon. Tosi hyvin! Paremminkin kuin yleensä kun ei vain liehunut namikäden ympärillä. Muut vaihdot on silti vielä tehtävä ohjauksella. Veka veti tosi hyvää maa-sei-maa-settiä, sille voisi jo alkaa hinata ohjausta käsimerkkien suuntaan. Perusasentoharjoituksena Flora teki käännöksiä paikallaan, tosi hyvin. Veka teki vain perusasentoja, samoin kuin eilen jäi liian taakse. Pienet korjausliikkeet ovat sille niin vaikeita.
 
Sitten tunnariin. Taas käyttämättömiä kapuloita kymmenen. Oma oli sama kuin eilen, vanha käytetty ja hyvin hajustettu. Kapulat olivat epämääräisessä muodostelmassa, oma vähän erillään, nameja ei ollut. Lähetin Floran käskyllä, se lähti haistelemaan kapuloita. Lopetti haistelemisen kun ei löytynyt nameja. Kehotin uudestaan. Otti ja toi väärän kapulan. Sanoin vain "ei tää ollut se". Floralla raksutti ja raksutti. Se nuuski vielä, osui omaan, sai naksun ja namin, siitä lähti homma aukeamaan. Naksuttelin joitakin kertoja oman tönimisestä, sitten koira maahan ja kävin panemassa oman eri paikkaan, nyt lähemmäs muita kapuloita. Taas pohdittiin ja mietittiin. Mutta osui sitten omalle, tästä naksuja, lopuksi tuonti ja namikasa.
 
Vekalle panin oman kapulan heti samaan muodostelmaan muiden kanssa, löyhästi reunaan. Veka lähti nuuskimaan, nosti paria väärää, mutta annoin sen tehdä töitä. Osui omalle, sai naksuja. Panin koiran maahan, ja kävin viemässä oman eri paikkaan kaksikin kertaa. Veka kyllä löysi sen. Toki se nuuski kaikkia ja sai naksun heti omalle osuessaan. Lopuksi tuonti ja namikasa. Huuh, tuleekohan tästä mitään. Pelottaa nostaa kriteeriä, mutta kai se jotenkin on pakko.