Osallistuin Floran kanssa TamSKin tokovalmennusryhmän järjestämällä koulutustunnille. Teemoiksi otin seuraamisen kulmat ja kaukokäskyt. Hyviä neuvoja saatiin!
 
Ensin kulmat. Vasemmalle kääntymisessä Flora itse asiassa on ihan hyvin mukana, mutta oikealle käännöksessä leviää tosi pahasti. Tähän otettiin avuksi kulma, välitön pysähdys, palkka. Flora heitti takapäätään tässäkin reilusti ulospäin. Mutta saatiin sieltä onnistuneitakin kulmia. Tätä nyt sitten vaan hieromaan niin ei tarvitse kokeissa pelätä niitä käännöksiä...
 
Tauolla vähän kaukoja namiohjauksella. Sain Floran pitämään asentoa syöttelemällä pieniä namipaloja – ihan vaan sitä saa, mitä vahvistaa -periaatteella: mullistavaa, se toimii tässäkin niin kuin kaikessa muussakin... Yritin myös ottaa eteentulon suoristamista, mutta Flora hiukan hikeentyi ja ylikorjasi aivan överiksi. Saksalaista täyskäännöstäkin tehtiin.
 
Toisella kierroksella avoimen kaukokäskyjä. Flora heilui namien perään ja tarjoili niiden toivossa taas asennon ylikorjaamista pakittamalla yms. sellaista, mitä se nyt tekee ja minkä kanssa olen vaivannut päätäni viime aikoina. Vaihdon se periaatteessa tekee kyllä oikein, mutta se ylimääräinen säätäminen. Ratkaisuna oli se, että jos se kerran namien ollessa näkyvissä keskittyy vain niihin, niin pannaan namit pois näkyvistä häiritsemästä. Oikeasta vaihdosta tulee sitten palkka piilosta. Asentoa pidetään kehumalla rauhallisesti, jolloin koira ei pysähtyy kuuntelemaan eikä häsää koko ajan. Jees.
 
Tauolla vielä jättävien erottelua pikavaihtoina. Uusi istumiskäsky, selvästi stopista eroava JÄÄ alkaa mennä jakeluun, nyt sekalaisessa järjestyksessä annetut käskyt onnistuivat melkein kaikki, ihanaa. Ja oli todella kiva, että alkuhaukkumisen jälkeen Flora oleskeli hallissa nätisti huutamatta, jos ei nyt ihan levollisena niin kuitenkin kiltisti järki ja korvat päässä, teki mitä pyydettiin eikä kiljunut kun puhuin kouluttajan kanssa. Ihan eri mielentila kuin sunnuntaina, josta jäi vähän huono fiilis kun Flora oli taas aivan kiepillä ja Veka ahdistui toisen riehumisesta ja siitä, että komensin Floraa kiukkuisesti. Varmaan tämä johtui siitä, että tänään itse istuskelin rauhassa, juttelin mukavia kouluttajalle ja sitä rataa. Eli ei muuta kuin omaa mielentilaa muokkaamaan treenatessakin – jos olen päättänyt kisoissa olla iloinen ja rento, niin täytyyhän sitä hitto vie olla treeneissäkin.