Askartelin Floralle hyppyharjoituksia.
 
Ensin set point okserilla, jota nostin 20 sentistä viiden sentin välein 50 senttiin ja laskin siitä kymmenen sentin välein takaisin. Ei niin minkään valtakunnan ongelmaa, hienosti meni. Ohjasin Floran taas jalkojeni väliin, pitelin kevyesti lavoista ja astuin taaksepäin, sitten kädet irti ja hyppykäsky kun koira katsoi hiljaa ja keskittyneesti eteenpäin. Ja se oikeasti katsoi sinne heti suu kiinni ja aivot selvästikin päälle kytkettyinä :)
 
Perussarjakin meni hyvin lukuun ottamatta sitä, että Flora viisti koko ajan hienoisesti vinoon vasemmalle.
 
Sitten perussarjasta kaksi hyppyä pois ja tilalle yhdeksän jalan päähän isompi hyppy. Perussarja oli 25 sentissä, liikkuvaan hyppyyn panin 30 senttiä ja nostin viiden sentin välein 50 senttiin. Flora viisti taas vasemmalle, jopa siitä huolimatta, että tein rimoista ristikot. Kummallista. Alku meni hyvin, mutta 45 ja 50 sentissä Flora otti väliaskelen ennen viimeistä hyppyä. Hilasin estettä lähemmäs jalan ja sitten toisen, ja vasta seitsemän jalan etäisyydellä Flora hyppäsi ilman väliaskelta. Onnistuneen puolen metrin jälkeen 40 ja 30 senttiä, sitten kiitos ja toppaloimi niskaan.
 
Makkarapaloja jäi, joten naksuttelin muutamat stopit vauhdista. Kaikki oikein, ei mitään aikomustakaan mennä istumaan tai maahan. Taisi taas tauko auttaa, tässähän meni hetki niin, ettei jättäviä tehty lainkaan. Ja nyt stoppi löytyy hienosti! Loppuun vielä parin minuutin piilopaikkamakuu ilman palkkaa näkyvissä. Flora makoili ihan paikallaan, korvat vain heiluivat selän taakse toisen kentän agiryhmän suuntaan.
 
Olipa kiva treeni! Flora oli oikeassa vireessä, ei huudellut turhia, keskittyi hyvin ja hyppäsi reippaasti. Tämä mielentila pitäisi aina löytää. Perjantaina se hermostui kun toruin esteen kiertämisestä, niin herkkä sekin kuitenkin on. Nyt pitäisi pitää pää kylmänä estekorkeuksien kanssa ja nostaa niitä maltillisesti sekä olla hikeentymättä, jos jokin ei onnistu. Ja pitäisi uhrata hyppyharjoituksiin aikaa ja vaivaa, vaikka se kaikki on tokotreeneistä ja Vekan treeneistä pois, koska tunnissa ei oikeasti kunnolla muuta ehdi tehdä. Mutta ei voi pieneltä koiralta vaatia hirmuisen hyppynoudon suorittamista, jos ei ole sitä aikaa ja vaivaa uhrannut sen harjoittelemiseen.