Loppiaisena taas Talli-ilta. Nyt jäi hyvä fiilis, koirat olivat kivassa vireessä, kaikki meni aika hyvin :)
 
Veka veti vauhdikkaat ja iloiset agitreenit. Ensin A:n kontakteja. Vekalla ei oikein ollut ajatusta pysähtyä alastulolle, piti selittää hidastamalla kunnolla niin että koira oikeasti jäi takatassut kontaktille. Kyllä se sen homman tietää, mutta kun ei sitä ole vaadittu, niin miksi siinä alkaisi vapaaehtoisesti istuskella. Sitten putkia ja hyppyjä, yritin ohjata käsi koko ajan alhaalla ja saada koiran johonkin tiettyyn putken päähän neljästä vaihdoehdosta, ei vain ylipäänsä putkeen. Meni hienosti!
 
Flora aloitti ruudulla, naksutin taas oikeaa paikkaa. Tarjoili taas oikeaa etunurkkaa, mutta koko ajan vähemmän, alkoi luopua siitä kun ei naksuja herunut. Hakeutui tosi kivasti pakitellen koko ajan keskemmälle ruutua. Nyt tajusin myös palkata tarkemmin juuri sinne, mihin koiran haluan. Hienosti etenee tämä! Sitten väliaikaleikit ja merkille. Merkilläkin hakee hienosti oikeaa paikkaa merkin takana, tarkentaa heti, ellei tule naksua merkin lähellä seisomisesta. Nyt ei edes potkinut merkkiä nurin.
 
Sitten jättävien erottelua, todella hienosti! Jes! On näitä tahkottu, mutta ilmeisesti uusi istumiskäsky on nyt auttanut, oikeat asennot löytyivät tosi hyvin. Siirrettiin istuminen muitta mutkitta avoimen luokan hyppyyn, tehtiin koko liike muutaman kerran paloina joka vaiheesta palkaten. On kyllä anteeksi vaan yhtä pönttö liike kuin alokkaan hyppykin, tähän uhrataan minimimäärä aikaa ja vaivaa...
 
Hyppyharjoituksia tietysti, kasvava 6-7-8 jalan sarja neljällä hypyllä rimat 30 sentissä. Tämä muutaman kerran, sitten lisäsin loppuun 50 sentin tokohypyn kahdeksan jalan päähän. Periaatteessa kasvava sarja pitäisi hypätä vain yhteen suuntaan, mutta Flora lähtee niin nopeasti itse hyppäämään takaisin, että annoin sen tehdä niin. Sillähän pitäisikin aina olla ajatus hypätä myös takaisin luokseni, joten olisi vähän outoa alkaa vääntää sitä pysymään toisessa päässä tai ohittamaan esteitä. Ongelma oli kuitenkin se, että Flora teki pienen välihypyn pisimpiin väleihin takaisin tullessaan, vaikka hyppäsi menomatkalla oikein. Lyhensin sitten välejä seitsemään jalkaan. Muuten meni todella hyvin, Flora haukkui kiihtyneenä hypyille mentäessä, mutta hyppeli oikein nätisti.
 
Loppuun vielä minuutin piilopaikkamakuu. Flora kääntyi lonkalle kuten aina, piti jonkun pienen ölähdyksen. Kentän laidalla oli jo yksi seuraavalle tunnille tulija, ja paikkamakuun aikana sisään tuli pari muutakin koirineen. Toisella kentällä tietysti agitunti käynnissä. Tuli kyllä mieleen, että aika kovassa häiriössä loppujen lopuksi nämä paikkamakuut aina tehdään. Kotona en niitä ole teettänyt aivan alkeiden jälkeen. Teorian mukaan varmaan pitäisi, mutta kotona on mielestäni pikemminkin enemmän häiriöitä kuin treenihallissa, jossa ei ole mitään muuta kiinnostavaa kuin oma ohjaaja.