Sunnuntaina hyppytekniikkakurssilla kuunneltiin luentoa muun muassa syvien lihasten merkityksestä ja pentujen treenistä. Käytännön harjoitteina Flora teki ensin kasvavaa sarjaa, joka oli kuin perussarja, mutta välejä pidennettiin 6-7-8-9 jalkaan. Tätähän sen kanssa on kerran tai pari tehty, ja se menikin hyvin. Tai no, Flora varasti koko päivän kaikki lähdöt koko ajan röyhkeämmin kun varasteluun ei puututtu, mutta kouluttajan kallista kurssiaikaa ei tietenkään tärvätty lähtöjen hinkkaamiseen, jonka voin tehdä itsekin.

Sitten otettiin perussarjaan pieni 250 gramman kapula mukaan. Ensin jätin koiran lähtöön kapula suussa ja kutsuin toisessa päässä, sitten kapula oli toisessa päässä ja Flora kävi hakemassa sen suorittaen sarjan mennen tullen. Viimeisellä toistolla target oli maassa jalkojeni välissä ja koira sai palkkasanan viimeisellä esteellä. Eli irrotukset kaikki tehtiin vauhdista. Flora teki kaikki harjoitukset hyvin!

Viimeisenä tehtiin korkeuden arviointia liikkuvan hypyn harjoituksella, jossa oli perussarjan alku ja neljäntenä pidemmällä välillä hyppy, joka nousi 25 sentistä 40 senttiin. Nämäkin Flora hyppäsi hyvin. Vain viimeisellä toistolla tuli hämmennys ja väliaskel kun viimeinen hyppy olikin laskettu takaisin 25 senttiin. Tässä korkeutta nostetaan viisi senttiä kerrallaan ja siirrytään 65 sentin agihypyn jälkeen pk-umpiesteeseen; tokoeste on huono, koska se on liian kapea ja koira kiertää sen helpommin. Etäisyydet ovat aluksi 6-6-9 jalkaa, mutta viimeistä etäisyyttä säädetään tarpeen mukaan.

– Perussarja

– Set point

– Perussarja kapulan kanssa

– Liikkuva hyppy

Näitä on nyt tehtävä, ja niitä on tehtävä maltilla pitäen hyppely koiralle kivana ja kasvattaen koiran itsevarmuutta. Flora pitää opettaa kontaktin pitämisen sijasta kiinnittämään katse ja huomio eteenpäin esteeseen, targetiin tai kapulaan, mikä on helppo ja nopea naksuttaa kunhan sen vain teen. Lähdöt on tehtävä kunnolla istuen eikä jänisasennosta. Hypytystä tehdään 1–2 kertaa viikossa. Näillä hyppyohjeilla siis mennään ja katsotaan, mihin päästään. Flora kuitenkin hyppäsi ja käytti kroppaansa jo tänään paremmin kuin eilen :) :)

Kaukonen muistutti vielä patukasta taistellessamme, ettei koiran rangalle tee hyvää retuutus ylöspäin, vaan pitäisi pysyä korkeintaan polveni korkeudella, tämä tahtoo minulta unohtua, vaikka periaatteessa tiedän... Flora oli kyllä koko viikonlopun hanikat aivan kaakossa ja taisteli raivona heti kun lelu tai edes hihna vähän heilahti. Onneksi kuitenkin aivojakin saatiin käyttöön. Flora on kyllä niin ihana koira ja harrastuskaveri, joka vaan vähän välillä ottaa hermoon :)