Lauantaina osallistuin Floran kanssa Tampereen Pikkukoirien järjestämälle kaksipäiväiselle Ulla Kaukosen hyppytekniikkakurssille. Ensin oli luento, jolla tuli paljon asiaa, osa jo tuttua ja osa uutta.
 
Harjoituksina tehtiin set point -harjoitetta ja perussarjaa. Set pointissa oli hyppyeste, jossa oli ensin yksi rima, sitten se lisättiin okseriksi, ja esteen edessä oli speed bump. Uutena juttuna tuli se, ettei Flora saisi istua omalla tyylillään, jolla se aina istuu, eli kuten jänis. Takajalkojen pitäisi olla takapuolen alla eikä harottaa sivuilla. Floralle tehtiin speed bumpeista karsina, joka piti kintut ojennuksessa. Koiran voi myös opettaa istumaan ohjaajan jalkojen väliin. Hypyn takana tarpeeksi kaukana eli neljässä metrissä oli target, jolla oli palkka, koska koiran pitää ennen hyppyyn lähtöä aina katsoa eteenpäin, ei ohjaajaan. Floran ensimmäiset set pointit olivat aivan kauheita, koira huusi ja höyrysi, vaikka olin kävelyttänyt ja riehuttanut ja makuuttanut ja teettänyt kaukoja jne... Yritettiin niin, että pidin Floraa pannasta ja palkkailin eteen katsomisesta muutaman kerran ennen hyppykäskyä. Juuri tällaiset odottamiset keräävät Floralle kierroksia, jotka se kiljahtelee ulos. Parhaiten ja jopa oikein hyvin onnistuivat viimeiset toistot, joilla istutin koiran, käskin odottaa, kävelin targetille, kyykistyin selin ja annoin käskyn sieltä. Flora odotti hiljaa huomio suuntautuneena täysin eteen, toki pyrki varastamaan, mutta hyppäsi jo paljon paremmin. Ihan tyypillistä, että homma paranee loppua kohden kun edes vähän kierrokset laskevat. Oikeat mitat set pointiin Floralle ovat viisi jalkaa speed bumpista esteeseen ja estekorkeus 20–25 cm.
 
Perussarja, viisi hyppyä kuuden jalan välein, oli Floralle jo tuttu harjoitus, joka menikin heti paremmin. Flora ei kuitenkaan hypännyt suoraan, joten rimoja pantiin vinoon, kunnes se loppujen lopuksi osui keskelle. Tekniikka oli ihan ok loppua kohden.
 
Suureksi helpotuksekseni Kaukonen sanoi, että koiran ei ole välttämätöntä ojentaa hypyssä takajalkoja suoraan taakse, eikä varsinkaan Floran rakenteella se oikein edes onnistuisikaan kun koira on neliömäinen ja kevyesti kulmautunut. On ihan ok, että koira vetää jalat kroppaansa kiinni, jos se vain hyppää hyvin. Mutta koiran pään on oltava matalana ja selän pyöreänä. Painonsiirto takaosalle ja eteen suuntautunut katse ovat tärkeitä. Perussarjassa rimoja ei saa nostaa, vaan hypyt on pidettävä matalina. Kaukonen oli myös samaa mieltä kanssani siitä, ettei erilaisille hyppyesteille tarvita eri käskyjä, joilla kerrottaisiin koiralle, miten pitää ponnistaa, koska koiran on opittava arvioimaan hyppy itse.
 
Yksi tehtävälistalla roikkuva asia, josta kouluttaja oli samaa mieltä, on läski. Paino-ongelma on toki tiedossa ja Floran ruokaa on rajoitettu pitkään ja hartaasti, mutta heti kun ei hetkeen punnitse joka ainoaa treeninamia, katoaa Flora-pallerolta vyötärö ylhäältä katsottuna, vaikka vatsalinjaa nouseekin jyrkästi aina. Kinkunsulattelua siis tiedossa Floralle.