Torstaina käytiin Tallilla. Veka aloitti seuraamisella. Voi ristus sen seuraaminen on hanurista, mutta kun sitä ylipäänsä tehdään vain joskus ja jouluna niin ihmekös tuo. En edes muista, onko tätä tehty oikeasti ajatuksella yhtään pidempää pätkää syyskuun BH:n jälkeen... no, koirahan siis tulee mukana, on mukavan tiivis eikä tänään edes yrittänyt nojata minua nurin, ja pitää hienosti kontaktia, mutta edistää aivan törkeästi ja ajautuu käännöksissä aivan huitinkuikkaan. Ja ne perusasennot. Voi hevonperse.
 
Sitten tehtiin muutamat luoksetulot siten, että kolmella ensimmäisellä kerralla pinkaisin karkuun heti käskyn hihkaistuani. Veka toki pinkoi perään ja sai lennosta pallopalkan. Neljännellä toistolla en pinkaissut, mutta Veka lähti hyvin liikkeelle ensimmäisellä käskyllä. Stoppien sijaan tehdään nyt näitä, koska meillä on suurempi ongelma saada koira liikkeelle kuin pysähtymään.
 
Siitä agin pariin. Rymyttiin ilman mitään varsinaista suunnitelmaa kentällä olevia esteitä. Puomin kontaktit ok, kaikki muukin aika ok. Ensimmäisen esteen Veka kiersi kun en liikkunut itse hyppykäskyllä, mutta hyppäsi kun lähdin itse samalla liikkeelle. Tämä pitäisi aina muistaa lähdöissä. Putkella haki väärän pään, joka oli kauempana, varmaan oli rintamasuunta sinne päin... ainoa, mikä näihin on oikeasti toiminut, on ollut selän kääntäminen väärälle päälle. Selän taakse se ei mene.
 
Agirallattelun jälkeen koiralle vettä, rotsi niskaan ja paikkamakuuta sen aikaa kun rakentelin Floraa varten estesarjan. Veka makoili ihan nätisti, sitten viimeistä rimaa virittäessäni havaitsin sen yhtäkkiä kävelevän ihan pokkana kentän poikki. Uskoisin tämän olleen vain Vekan normaali aivopieru. Se joskus ihan vaan unohtaa, mitä oli tekemässä. Toruin ja vein hetkeksi takaisin, sitten koiran sivulle ja vapautus takapalkalle suoraan maasta.
 
Florakin aloitti seuraamisella, mentiin ristiin rastiin esteiden välissä. Yritin panostaa käännösten askeltamiseen, mutta jotenkin sössin ne niin, että Flora irtoaa niissä pahasti. Muuten oli tosi hyvää seuraamista!
 
Luoksetulon stoppia. Istui ensimmäisen stopin, käskin uudestaan tänne ja stop, nyt seisoi, heitin lelun. Toisella toistolla pysähtyi itse. Jahas, Florankaan kanssa näitä ei parane tehdä kuin kerran per treeni... mutta hyvinhän tuo pysähtyi.
 
Hypytin taas viiden esteen sarjaa ensin muutaman kerran kuuden jalan välein, rimat 40 sentissä. Tässä ei ongelmaa. Sitten kasvava sarja 6-7-8-9 jalan välein, tämäkin meni tosi hyvin kaksi kertaa. Kolmannella Flora kopautti viimeisen riman alas, joten piti ottaa vielä kerran, uusinta oli ok. Otettiin vielä maksikokoisella muurilla muutama leluhyppynouto. Paikkamakuu jäi lyhyeksi, käpsin hetken kentällä tramppaamassa käännöksiä kuivaharjoitteluna.