Flora tokoili ykköstuloksen Lempäälässä 10.12. Hyvä Flora! Kokeen tuomaroi Jari Salokanto ja liikkuroi Elina Kuorikoski.
 
Luoksepäästävyys 10. Flora ei tykkää näistä vaan pakitti jalkojeni taakse kiertäen. Sen sijaan koirilta, jotka kiipesivät iloissaan tuomarin syliin, rokotettiin piste. Tässä on "liike", jonka arvostelu ei ole minulle koskaan oikein auennut...
 
Paikalla makaaminen 10. Ei mitään ongelmaa.
 
Seuraaminen kytkettynä 8 ½. Liian tiivis! No voi kyynel, ei kyllä harmita yhtään :D
 
Seuraaminen taluttimetta 9. Vähäsen tiivisti ja poikitti.
 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Tässä ei ollut mitään korjattavaa.
 
Luoksetulo 7 ½. Flora tuli hitaasti ja istui aivan ennätysmäisen kauas, noin metrin päähän. Liikkurin käskystä se pompahti puoli metriä edemmäs. Siitä perusasentoon tulo oli kai aika ok.
 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0. Teetin Floralla ison kasan stoppeja vielä kehän alkua odotellessa, mutta kun ei niin ei. Ensin Flora ennakoi ja jäi muutaman askelen seuraamisen jälkeen paikalleen, uudella seuraamiskäskyllä lähti mukaan, mutta STOP-käskyllä istui. Pentele.
 
Estehyppy 8 ½. Kokemuksen tuomalla viisaudella lähestyin estettä varovasti koira seuraamaan käskettynä ja jäin turvallisen välimatkan päähän esteestä. Silti Flora varasti, pysähtyi kuitenkin ennen estettä ja palasi sivulle. Hyvä hyppy ja stoppi, lopussa varasti perusasentoon.
 
Kokonaisvaikutus 8 ½. Miinusta huutelusta ja levottomuudesta, liikkeethän Flora tekee aina hiljaa, mutta niiden välillä taas vähän ilmaisi itseään. No, itseensä verrattuna Flora oli kyllä varsin seesteinen ja hyvin korvat päässä, joten kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen koesuoritukseen. Koe alkoi yhdeksältä, sitä ennen Flora sai kotona aamupalaksi lautasellisen kaurapuuroa, hevosenlihaa ja piimää, ja koepaikalla vielä syöttelin sille ison kasan maksapannukakkua. Iltaruokakin oli tullut myöhemmin ja suurempana kuin tavallisesti. Toiveeni oli, että täysi maha hillitsisi ylivirettä, ja tämä strategia näytti toimivan. Oma psyykkaus onnistui kohtuullisesti, en jännittänyt enkä hermostunut. Eniten iloitsin siitä, että mukanani oli reipas koira, joka ei esittänyt mitään paineistumista tai laamameininkiä. Pisteitä saimme yhteensä 161 kappaletta, siis rimaa hipoen ykköstulos kun yksi nollattu liike vetää pisteet niin alas, mutta pääasia on nyt osallistumisoikeus avoimeen luokkaan, jonne matka jatkuu heti kun saadaan liikkeet kasaan.