Sunnuntaina meidän piti Floran kanssa osallistua Maria Aaltosen tokokoulutukseen TamSKilla. Se peruttiin harmillisesti kouluttajan telottua itsensä agiradalla (pikaista paranemista). Talli oli kuitenkin aamulla varattu koulutukselle, joten lähdin Floran kanssa ottamaan pienet tokosessiot. Flora ei eläinlääkärikäynnin jälkeen enää oksentanut, vatsa toimi jo normaalisti ja koira oli pirteä. Palkkanameiksi paistelin kasan broilerifileitä, voi potilasparkaa :D
 
Aloitettiin ohjatun noudon suunnilla. Kipot kolmen metrin päähän sivuun ja metrin verran taakse merkistä, kolme oikeaa ja kolme vasenta AH:n namittaessa aina kyseisen kipon koiran huomaamatta. Flora kierähti hienosti aina oikeaan suuntaan kivalla kaarella selin alueen keskiosaan, johon joskus tulee se kapula, jota ei koskaan saa ottaa.
 
Alokashyppy kerran, joka vaiheesta palkaten, ei mitään ongelmaa :)
 
Liikkeestä seisominen, paljon ongelmaa :( Takapuoli vaan pamahtaa salamana maahan joka kerta, virhe pääsee toistumaan ja toistumaan. Ensin naksutettiin kaikkia jättäviä vuoroon, aloittaen maahanmenoilla, sitten seisomisia, viimeiseksi istumisia. Tässä menee vielä ok, mutta etäisestikään seuraamista muistuttavasta liikkeestä tai edes peruuttamisesta ei sitten niin millään. Kokeilin Mujusen tokovaliokirjan kierähdystekniikkaa, jossa koira stopataan kääntymällä sen eteen ja lykkäämällä nami kuonoon välittömästi niin, ettei se ehdi istua. Näin sentään onnistui. Tätä ilmeisesti pitäisi vain tehdä tarpeeksi ja kierähdystä häivyttäen.
 
Parit luoksetulot, namiavustuksella eteen istuen, sitten vielä yksi vauhtiluoksetulo niin päästiin leikkimään. Leikkien jälkeen loppuun paikkamakuu takapalkkakipolla. Jätin koiran ja käppäilin taas yksinäni pitkin kenttää harjoitellen kulmatyöskentelyä. Flora makoili ja katseli rauhassa. Perusasentoon varastamista torjumaan pieni palkka maahan ja vapautus suoraan maasta ilman perusasentoa. Kivat tokosessiot :)