Tiistaina kotitreeniä. Kaukoja, kymmenen nakkipalan setti kutakin vaihtoa. Veka teki hyvin. Sitten muutama luoksetulon eteenistuminen ja siitä perusasentoon. Asento tahtoo jäädä vajaaksi, tarvitsee käsiavun edelleen. Sitten mentiin tunnarikapulan kanssa pihalle tarkoituksena etsiä kapula nuuskimassa pimeässä haravoimattomalta nurmikolta. Veka katsoi minua tämän uuden tehtävän edessä ensin vähän pitkään, piti huiskia koiraa matkaan, mutta kyllä se sitten kapulaa lähti etsimään ja löysikin sen. Kaksi kertaa nakilla ja kolmannesta pallo.
 
Floran kaukot olivat taas sitä pörräämistä. Florakin teki muutamat eteen ja siitä sivulle tulot. Aina vaan vasemmalle vippaava eteenistuminen, mutta sivulle siirtyy hyvin. Tunnarikapulan etsintään Floralla on tietysti hyvät pohjat, sinne singahti ja etsi kapulan nopeasti pikku kuono viipottaen. Mistään rauhallisesta ja keskittyneestä mielentilasta ei toki ole tietoakaan... Taas kaksi toistoa namipalkalla ja kolmannesta leikkipalkka.
 
Keskiviikkona treenailtiin Tallilla. Veka teki muutaman noudon. Ihan ok, mutta tuplakäsky, hidas palautus ja luovutus vinossa kaukana, aina vaan. Siitä avoluokan hypylle, jossa sitävastoin ei ollut koko liikkeenä mitään korjattavaa. Sitten rallattiin agiesteitä, hyppyjä ja putkia ja viimeisenä A, jolla yritin stopata alastulolle. Ensin Veka ei pysähtynyt, sitten kun pysähtyi niin hiipi mahallaan hii-taas-tii alas ja pysähtyi siihen. Mutta ainakin pysähtyi samalla ajatuksella kuin puomille, iloitaan siitä. Tämä ratanen vedettiin muutama kerta, sitten Veka alkoi klenkata etutassuaan. Kannusantura oli rikki, jo paranemassa ollut vekki oli auennut. Otettiin jäähdyttelynä keinu muutaman kerran ja paikkamakuu, sitten koiran vaihto.
 
Floralle halusin ottaa kaikki tokon alokasluokan liikkeet. Joulukuun koe lähestyy eikä juoksuja vaan näy vieläkään. Aluksi vähän maahanmenoja ja stoppeja nakinpaloja nakellen. Ensimmäisen stopin istui, mutta ei sen enempää! Muutama maahanmeno seuraamisesta, ihan hyvin. Stopit seuraamisesta onnistuivat myös! Taisi vähän teputtaa perään, mutta pääasia, ettei istunut! Alokasluokan hyppy meni hyvin, stoppailin ja heittelin nakkeja esteen taakse, ja Flora teki vain juuri sitä, mitä pitikin.
 
Sitten seuraamista. Palkkasin vain muutamasta askelesta, ensin suoralla, oikealle käännöksen jälkeen, vasemalle käännöksen jälkeen, täyskäännöksen jälkeen, pysähdyksen ja liikkellelähdön jälkeen, hitaassa kävelyssä ja viimeiseksi juoksussa. Yritin päästä irti siitä mielikuvasta, että jolkottelen sattumanvaraisesti pitkin kenttää ja koira vain roikkuu mukana. Päätin kuvion ja palkkauskohdan etukäteen, lähdin huolellisesti liikkeelle ja askelsin tarkasti ja jäykästi kuten kokeessa. Ölähdin vielä VALMIS aina ennen seuraamiskäskyä. Flora teki hienot seuraamiset, ei ollut yhtään lähdössä kahville :) Luoksetuloja, nakkiavustus eteen istumiseen. Ilmeni varaslähtöongelma, jätin varastelut palkkaamatta. Muuten hyvät luoksetulot. Loppuun paikkamakuu, piileskelin vähän aikaa väliaidan takana ja vakoilin koiraa aidanraosta.
 
Ja taas yksi harvoista seuraamistani koirablogeista oli kadonnut salasanan taakse, voi harmin harmitus :(