Torstai-illalla mentiin halliin treenaamaan. Veka aloitti noudolla, nyt myös liikkeenomaisesti eikä enää pelkkänä pallo-kapulaleikkinä. Pannasta kiinni, heitto, noutokäsky. Hyvin lähti ja toi kapulan, nätti luovutuskin, siitä pallopalkka. Hienosti meni se! Avoimen luokan hyppy otettiin pari kertaa, ei ongelmaa tässäkään, paitsi vimpula perusasento. 

Sitten mentiin agiesteille. Vähän hyppyjä ja putkia, joiden lomassa puomi ja A, eli kontaktit. Vaivuin taas epätoivoon kontaktien edessä. Veka loikki ylösmenot miten sattuu, alastuloilla reippaalla käskyllä hiipi puomilla hitaasti alastulolle, A:lla pomppasi maahan ja pysähtyi siihen. Vaikka 2 on/ 2 off -pysäytykset saisikin jollain toimimaan, pitäisi vielä erikseen opettaa jollain muulla tavalla ylösmenot. Voi helvetin kuustoista koko kontaktit.
 
Loppuun vielä paikkamakuu, jossa panin palkkakipon taakse, jätin Vekan kentän reunalle makuuseen ja harjoittelin yksinäni seuraamista. Käppäilin viitisen minuuttia ympäri kenttää opetellen kulmia Mujusen tokovaliokirjan ohjeen mukaan: samalla askelrytmillä kuin suoraa seurauttaessa, mutta lyhyin kääntyvin askelin. Sopotin koko ajan puoliääneen yk-si-kak-si-kol-me ja kulmissa samalla tahdilla yk-si-kak-si-kol-me. Veka katseli kentän reunalta kiinnostuneena että nyt se akka sekos. Sitten koira ylös, palkka naamariin ja koiran vaihto.
 
Flora aloitti seuraamisella. Sijoitin strategisesti namikäden ja lähdin tramppaamaan äskeisellä systeemillä yk-si-kak-si-kol-me, aina kulman jälkeen koiralle nakkia. Ihan himppasen motivoivampaa seuraamista kuin yleensä kun olen marssinut hiljaa ja rautakangenrentona horisonttiin tuijottaen ja rykäisten käännökset koiran päälle tai pois sen luota. Muutaman nakin verran seurailtiin, hyvin pysyi koira tietysti mukana.
 
Sitten opiskeltiin ohjatun noudon suuntia namikipoilla. Ohjasin koiran namilla merkille (tällä kertaa vesipullo) ja jätin siihen odottamaan. Olin nakittavinani molemmat alustat, mutta oikeasti panin nakkia vain toiseen. Lähetin nakin verran oikealle, sitten toisen nakin verran vasemmalle. Hienosti pinkaisi Flora aina osoitettuun suuntaan. Viimeiseksi palkkasin pelkästä merkillä seisomisesta.
 
Suuntien jälkeen alokasluokan hyppy pari kertaa hypyn eri vaiheista palkaten. Tähän ei paljon jaksa panostaa, toivon mukaan se joudutaan kokeessa tekemässä vain kerran... tai ei ainakaan kovin monta kertaa. Loppuun paikkamakuu takapalkkakipon kanssa siten, että poistuin ovesta ulos, pyörähdin ympäri ja tulin samantien takaisin. Flora pysyi paikallaan.
 
Perjantai meneekin sitten treenien sijasta eläinlääkärissä, Floralla on muutama päivä ollut vatsa aivan löysällä, ja kahtena päivänä se on oksentanut kaiken syömänsä ruoan :(