Tiistaina tokoiltiin kotona. Ensin harjoiteltiin kaukokäskyjen seiso-maahan-seiso-vaihdon liikerataa namiohjauksella. Flora jumppasi pikavauhtia ylös ja alas. Ei edennyt, sen sijaan hytkyi ja steppasi taakse, eteen, oikealle, vasemmalle... oletan heilumisen asettuvan kun namitkin asettuvat aloilleen takapalkaksi. Vekan pylly taas irtosi matosta kovin nihkeästi. Nousi kyllä istumaan, mutta jäi siihen pohtimaan tilannetta ja katselemaan harmistuneena namia, jota ei saanutkaan tällä toiminnolla. Hinasi sitten kyllä takapuolensa istumasta ylös. Ei tuolla takapään ketteryydellä tosin heti alkuun ihmeitä voikaan odottaa. Jatketaan harjoituksia.
 
Toisena oli ohjelmassa seuraamisen käännöksiä namia seuraten. Kertasin Salme Mujusen tottelevaisuusvaliokirjan seuraamisosion tuntien todellakin piston omassatunnossani. Seuraamista pitää nyt alkaa työstää aivan eri tavalla yhdessä koiran kanssa, askeltaen lähdöt, pysähdykset, kulmat ja siirtymät huolella siten, että koira ei joudu vaikeisiin tilanteisiin ja sen takia putoa kyydistä. Kotona ei valitettavasti muutamaa askelta enempää mahdu tekemään.
 
Lopuksi nuuhkittiin TamSKin tokopäivästä jäänyttä tunnistusnoutokapulaa. Tunnaria lähdetään nyt rakentamaan myös Mujusen kirjan ohjeen mukaisesti. Kumpikin koira näki esineen, ja kun ohjeita ei tullut, tökkivät sitä kuonollaan naksun toivossa. Toivottavasti siinä tuli vähän nuuhkaistua samalla.